מעבר לחטיבת ביניים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לחטיבת ביניים
    אור
    16/08/2011

שלום רב,
    בני בן ה-12 עולה השנה לכיתה ז' , הוא מטופל בזריקות של הורמון גדילה עקב גובהו הנמוך (יחסית לגילו) כרגע גובהו 1.36 ס"מ , הוא מודע לכך כי הטפול הגיע לא עקב חוסר בהורמון אלא כגיבוי לפי החלטת הרופא. בשבועות האחרונים אני חשה באי שקט אצלו ובהתבודדות , לאחר שמספר פעמים ניסיתי לדבר איתו הוא היה אומר שמשהו מטריד אותו אך לא הרחיב בנושא ואני מצידי לא רציתי לעורר את הנושא למרות שחשתי בכך. לפני כיומיים הוא החל לבכות באמצע הלילה ורק לאחר ש"לחצתי" עליו הוא סיפר שהוא מפחד שילדים שיפגוש (ילדים חדשים) ילעגו לו על גובהו.
    אני לא יודעת כיצד להגיב, מה לומר כדי לעודד , להסביר ולתת לו בטחון ועידוד.
    האם אני צריכה לקחת אותו לשיחות עם פסיכולוג? אנא עזרו לי אני ממש פוחדת שילדי יחל את שנת הלימודים ברגשות אלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לחטיבת ביניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נא התייחסות אני זקוקה לעזרה.

אור
    17/08/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לחטיבת ביניים - תגובה

ליאת גרוס
    19/08/2011

שלום אור
    הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לאהוב אותו כמו שהוא. זה מאד מאד משמעותי. הדבר השני שאת יכולה לעשות זה להיות כתובת רגועה (עד כמה שניתן) איתה יוכל לדבר על חששותיו ותחושותיו. גם זה מאד משמעותי.
    את לא יכולה להגביה אותו ואת לא יכולה למנוע ממנו את החששות ההגיוניות ואת הקושי שיחווה בהמשך חייו סביב נושא זה. הגיוני שהוא יחוש עצוב. יש לו סיבה טובה. תרשי לו. תאפשרי לו. תהיי שם בשבילו. תני לגיטימציה גם לעצב.. תביני אותו ותהיי איתו בבאסה לפני שתנסי להרגיע .
    במקביל תדגישי בפניו את כוחותיו ונקודות החוזק ואת ההצלחות הרבות שצבר עד כה בחיים.
    שיחות עם פסיכולוג יכולות לעזור אבל רק אם הוא מעוניין. התגובות שלכם חשובות ומשמעותיות לא פחות. אם זה קשה ניתן לפנות להדרכת הורים קצרה.
    קשה כהורה להבין שאנחנו לא יכולים לתקן לילדים את העולם ולמנוע מהם כאב.
    הלוואי והיינו יכולים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו