מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילד הפך אגרסיבי עם הולדת אחותמורן16/08/2011
שלום רב-
אני זועקת לעזרה!
יש לי ילד בן 3 ו- 3 חודשים ולפני 3 שבועות ילדתי בת.
מאז שחזרתי הביתה הוא הפך לילד אחר! הוא מאוד אגרסיבי ואלים, בעיקר כלפינו- הוריו, אך גם כלפי המשפחה הקרובה הבאה לבקר וילדים עמם הוא משחק. חשוב לי לציין שהוא היה רחוק מלהיות ילד אגרסיבי.
האלימות אינה מופנית אל התינוקת. להיפך. הוא מאוד אוהב אותה ומעוניין לנשק אותה ולחבק אותה. באחת הפעמים שלא היה מרוצה מאיסור שהטלתי עליו (לא זכור לי בדיוק על מה שעשה, אך לא היה קשור לתינוקת) הוא איים: "אני אפגע בה", אך זה היה חד פעמי ולא קרה כלום.
מיותר לציין שהתזמון ללידתי היה "מצוין".. הבן שלי בחופש ואני נמצאת עם שניהם בבית. ברור לי שגם זה משפיע עלינו, השהות הארוכה בבית במשך היום.
בכל אופן, כשהוא מכה אותי ובועט בי אני אומרת לו שיפסיק, שזה לא נעים לי, שאני לא מרשה להכות. באחת הפעמים איימתי עליו שאם לא יפסיק הוא לא יראה טלוויזיה וכך במשך יום שלם הוא אכן לא צפה בטלוויזיה. מה שהכי נורא בשבילי הוא שאני מגיעה למצבים שאני מתפוצצת וצורחת עליו (ברמה שלא ידעתי שאני יכולה) ואף מחזיקה לו את הידיים ואת הרגליים חזק באומרי- "אני יותר חזקה ממך, תפסיק" והוא מגיב בבכי וצועק "תפסיקי זה לא נעים לי".
אני מבינה שזה טבעי לאחר הגעת אחות חדשה, אבל אני מרגישה שאני "מאבדת את זה" וגם מאבדת את הילד שהיה לי. אני לא רוצה להגיב לו באופן שיחמיר את הבעיה/ את ההתנהגות האלימה או יקבע אותה.
נוסף על כל אלה בני יעבור בתחילת השנה הבאה לגן חדש, גן עירייה, ללא אף ילד שהוא מכיר. אני חוששת שההתנהגות האגרסיבית תתבטא שם ושהוא יתויג כאלים ויידחה.
מעבר לאלימות הוא גם התחיל לחרוק שיניים לעיתים.
אני מבקשת את עזרתכם- כיצד עליי לנהוג באופן שיבהיר לו את הגבולות שאין להכות, ועם זאת באופן שיכיל את כעסו? ובכלל...
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מחשבות לגבי בנך
יונתן23/08/2011היי מורן, מה שאת מספרת נשמע באמת מתיש. הבן שלך מאוד מתוסכל כי מלהיות רק אמא שלו, את עכשיו גם אמא של מישהי נוספת ש"גונבת" לו אותך ותובעת ממך המון תשומת לב. אני הייתי מתמקד באופיים של היחסים בינך ובין בנך מאז הלידה. כלומר, נשמע שישנה הרבה אינטראקציה שלילית ביניכם, ריבים, צעקות, מאבקים. אני לא מכיר את הסיפור מעבר למה שכתבת כאן, אבל האם את גם מתייחסת לפעילויות חיוביות שלו? כאשר את עם התינוקת והוא יושב בשקט ומשחק, האם את מתייחסת אליו? אם כן אז זו דרך חשובה לחזק התנהגות רצויה ואם לא אז תשקיעי בזה. תלמדי את בנך שגם הוא מקבל ממך יחס חיובי, תשבחי אותו המון כאשר הוא מתנהג יפה, וכך הדרך היחידה שלו למשוך את תשומת לבך לא תהיה בהתנכלות לקטנה. סביר להניח שגילה כי זו דרך יעילה מבחינתו לזכות בהתייחסות ממך. נכון שהיחס שהוא מקבל הוא צעקות או עונש, אבל זה עדיף מנקודת מבטו על העדר יחס בכלל. ועוד נקודה למחשבה, למשל כאשר באים קרובי משפחה או חברים אליכם לראות את התינוקת, מה עושה בנך? סביר להניח שכולם מתאספים סביב הבובה החדשה והמקסימה שלכם ומתפעלים. מישהו מתייחס לבנך? פעם הוא היה מרכז תשומת הלב, ובבת אחת הוא הופך שחקן משנה, שקוף כמעט, זה מאוד מכעיס אותו. עצתי לך היא שכאשר באים מבקרים ומתפעלים מהקטנה, תוסיפי גם שבחים על בנך, כמה שהוא ילד גדול, איזה ציור יפה הוא צייר היום, כמה שהוא אכל יפה בבוקר או כל דבר אחר שאת יכולה לחשוב עליך. עבור בנך זה יהיה משמעותי ואני מקווה שגם עבור היחסים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק במצב שלך- מזדהה עם כול מילה
הדס23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)