מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני בן 5 סובל מפחדיםפני15/01/2008
בני בן 5.5. (אחד מתאומים) סובל מפחדים. לדוגמא :
כשהוא רוצה ללכת לשרותים הוא דורש ממני ללכת איתו או מאחיו התאום לבוא איתו ולחכות לו עד שיסיים.
אם הוא רוצה משהו מהחדר וכולנו בסלון, הוא לא ילך עד שמשהו יבוא איתו.
בתחילת השנה רשמתי את שלושת ילדי, כל ילד לחוג אחר ביום אחר, את ביתי הגדולה בת ה- 9 ואחיו התאום אני מסיעה ומשאירה אותם בחוג וחוזרת לקחת אותם בסיום החוג.
רק הוא פוחד להישאר שם לבד. הוא בחוג קפוארה, חוג שמאוד רצה ונהנה ממנו מאוד ומרוב פחד שאני ישאיר אותו לבד חצי שעה לפני שאנחנו צריכים ללכת לחוג היה בוכה שהוא לא רוצה ללכת לחוג ושהוא רוצה ללכת לחוג של אחיו התאום בגלל שהוא פחד שאני ישאיר אותו לבד.
כשהגנו כל הזמן לחוג אני האמא היחידה שהייתי נשארת באולם, אסור לי לצאת ולחכות אפילו מאחורי הדלת.
כשהייתי מחכה לו בחוץ פתאום היה יוצא ובוכה.
בשבועיים האחרונים המדריך של החוג הוציא אותי בחוץ ואמר לו שאמא מחכה בחוץ ואני אכן מחכה בחוץ בכיסא מול הדלת כדי שיראה אותי עד שיסתיים החוג והחוג נערך שעה וחצי.
בעיית הפחד שלו להישאר לבד בחוג מאוד מגבילה אותי שאני צריכה לשבת במשך שעה וחצי כשאני יכולה בזמן הזה לעשות דברים אחרים.
כשאנחנו מכניסים אותו ואת אחיו לישון בחדר שלהם הוא בוכה שהוא פוחד מהחושך ואני הולכת לישון לידו עד שירדם.
אני חוששת מכל הפחדים שלו, אני לא רואה שום דבר שהוא עבר כדי שיפחד.
אשמח אם תייעצי לי מה לעשות ?
אודה לך על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
שרון באומל17/01/2008שלום לך
מהכתוב נשמע כי בנך מבטא מתח ומצוקה פנימית בתגובה לפרידה ונפרדות. הדבר יכול לנבוע מכל מיני גורמים, אחד מהם הוא עובדת היותו אח תאום. אולם, ילדים רבים בגילו של בנך סובלים מפחדים שונים ועדיין לא מסוגלים להיות עצמאיים לגמרי, וזה מאוד טבעי.
הייתי מנסה לומר לו משהו בנוסח: "שמתי לב שאתה מאוד פוחד ללכת לשירותים לבד. מה יש בשירותים שמפחיד אותך כ"כ?" או משהו בנוסח: "הרבה ילדים מרגישים לא נעים להישאר לבד בחוג. אולי הם פוחדים שאם יקרה משהו בחוג, לא יהיה להם למי להגיד את זה, או אולי הם פוחדים ממשהו אחר". מתן לגיטימציה לביטוי עולמו הפנימי עשוייה להקל עליו מאוד. ייתכן וכדאי במקרה זה להתייעץ עם איש מקצוע במקום מגורייך, על מנת לעמוד עלש שורש הקושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן ה- 5 פוחד
פני17/01/2008תודה על התשובה.
לבני יש קצת לדעת בעיות ריגשיות בתאומיות שלו ואני ערה להן ומטפלת בו.
לגבי הפחדים השנה הם הופרדו בגנים והוא ממש פורח ולא רוצה להיות עם אחיו התאום כי כנראה טוב לו בנפרדות שלו.
אולי זו הסיבה לפחדים שלו ?
הצעת לי לפנות ליועץ במקום המגורים שלי. למי אני יכולה לפנות ? האם אפשר לפנות דרך קופת חולים ? או ללכת באופן פרטי ? אם באופן פרטי, את יכולה להמליץ לי למי לפנות באזור באר-שבע ?
אודה לך על תשובתך.
נ.ב. - חשוב לי לטפל בו כמה שיותר מהר, כי אני פחדנית גדולה מאז שאני ילדה קטנה.
עד היום כשבעלי תורן בצבא (הוא איש צבא) אני לא נשארת בלילה לישון לבד, אמא שלי באה לישון איתנו ולי היום הפחד הזה מאוד מציק לי ואני מרגישה שהוא יותר חזק ממני.
אני לא רוצה שגם בני יגדל לפחד ללכת למקום בבית לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)