לא עונה לשאלות בזמן עבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא עונה לשאלות בזמן עבר
    מירב
    18/08/2011

בני בן שלש וחודשיים ילד שמח עם ביטחון עצמי. כשהיה בן שנתיים עברנו למדינה דוברת אנגלית והוא התאקלם יפה בגן. רק לאחרונה הוא התחיל לדבר משפטים גם בעברית וגם באנגלית ויודע הרבה דברים כמו את כל הצבעים צורות מספרים אותיות בעברית ואנגלית, אוהב לשחק בפאזלים ואובססיבי על חיות מפלסטיק במיוחד כאלה הקשורות לחוה. הוא אוהב מאוד לשחק לבד והוא מאוד מרוכז ושקוע (עד לא מזמן חשבתי שיש בעיה כי לא היה עונה כאשר הייתי קוראת לו או מבקשת ממנו משהו באמצע משחק אבל הגעתי למסקנה כי הוא עונה למה שנוח לו לענות).
    יש משהו שמפריע לי למרות שאני יודעת שאסור להשוות בין ילדים אבל בכל זאת. כשאני שואלת אותו שאלה כמו איך היה בגן? עם מי שיחקת? או כשהוא חוזר עם בעלי מטיול בים אז אני שואלת אותו איפה היית? או אפילו שאלה כמו מה אכלת? הוא כאילו לא מבין מה אני רוצה ממנו. הוא מתחיל לדבר על משהו אחר כמו "אמא תראי..." ומראה לי צעצוע שהוא אוהב. חברות שלי מספרות לי שהילדים שלהם שיותר קטנים ממנו מספרים על דברים שקורים להם בגן אפילו בשני מילים הם יודעים להעביר מסר כלשהו והוא לא יודע לספר על משהו שקרה לו לפני חצי שעה. למשל אם אנחנו ברחוב הוא יודע להגיד "אמא אני רוצה גלידה" אבל אם חזר עם בעלי מקניית גלידה ואשאל אותו איפה היית הוא לא יענה. אפילו אם אשאל אותו מה אכלת הוא לא יענה. ואני יודעת שכן יש לו את האוצר מילים כי כל מה שקשור להווה הוא יודע להגיד. הוא גם מבין מושגים כמו למעלה למטה גדול קטן וגם יודע לעשות חשבונות כמו למשל שאני נותנת לו שני סוכריות הוא אומר לי "אני רוצה ארבע " ומראה לי ארבע באצבעות. דרך אגב הוא גם לא אומר כשהוא צריך לשירותים ותמיד צריך להגיד לו ללכת אחרת יעשה בתחתונים.
    הייתי מעוניינת לשמוע דעתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא עונה לשאלות בזמן עבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא עונה לשאלות בזמן עבר - תגובה

סמדר ריינר
    18/08/2011

שלום מירב,
    מה שתא מתארת לא קשור לדעתי לשפה או אוצר מילים או זמן עבר. יש ילדים שלא אוהבים ששואלים אותם ולא רוצים לענות על מה שהיה בגן. יכול להיות שיש משהו באופן שאתם מתנהלים שחודרני מדי עבורו. תנסי להניח לו, ולתת לו לספר לפי הרצון שלו, בקצב שלו, ואם לא בא לו לספר הוא לא חייב. גם העיסוק שלכם בצרכים שלו, אולי לא מאפשר לו להיות קשוב לגוף שלו בקצב שלו. נסו יותר להרפות ולהניח לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו