מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי תינוקת בת 4 חודשיםיונתן21/08/2011
שלום, בתי הבכורה בת 4 חודשים ומתעוררת בלילה בערך כל שעתיים (למעט 4 שעות בתחילת הלילה בין 19:30-23:30), אשתי מניקה הנקה מלאה ואני נותן בקבוק מטרנה\חלב שאוב פעם בלילה. אני יודע שזה לא פורום הפרעות שינה בתינוקות אבל בכוונה פניתי אליכן, הפסיכולוגיות כדי לקבל חוות דעת על העניין מבחינה רגשית. אני ואשתי מתקשים לתפקד ביום יום בגלל הלילות הלבנים ושרויים בטשטוש ועייפות כבר זמן רב. כדי לנסות לשפר את המצב, פנינו ליועצת שינה. היא המליצה לנו ללמד את התינוקת להרדם לבד, כלומר בשפה פשוטה יותר, לתת לה לבכות. לגשת מדי פעם, להניח יד ולהרגיע במילים, אבל לא להוציא מהמיטה ולא להאכיל בלילה. יש לי רקע בפסיכולוגיה, ואני מודאג מן הלמידה שאכן תתרחש אצל בתי. לדעתי, ייתכן ואם לא ניגש אליה לאחר שעת ההשכבה, היא אכן תלמד להרדם לבד, אולם אני מודאג מן הלמידה הרגשית ולכן פניתי לפורום זה. האם ייתכן ותהיה לאסטרטגיה חינוכית כזו השפעה על האופן בו התינוקת חווה את העולם? במידה וניתן לה לבכות במשך חצי שעה או אפילו שעה מבלי להרימה, במשך כמה לילות, היא עלולה ללמוד שהעולם הוא מקום פחות בטוח, שלא נענה למצוקתה. האם ייתכן וזה יפגע ביצירתה של התקשרות בטוחה? זה שהיא לא תבכה בלילה, מהווה סימן להצלחה מבחינת יועצת השינה אולם אני נזכר במאמר שקראתי על ילדי מוסדות שלא מרימים אותם ועל השקט המטריד ששורר בתינוקיות כאלו. בקיצור כפי שאתן רואות אני מאוד מתלבט מה נכון וכיצד לפעול, הייתי רוצה ליישם סדרת חינוך התנהגותית שכזו על בתי אבל אני פוחד מן ההשלכות.. אשמח להערותיכן בנושא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תינוקת בת 4 חודשים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט23/08/2011יונתן שלום,
אני אישית גם לא מרגישה נוח עם המלצות כאלה לגבי תינוקת בת ארבעה חודשים, וכאמא (לא רק כפסיכולוגית קלינית) לא הייתי מיישמת אותן עם בנותיי. אפשר למצוא פתרונות ביניים, כמו ללטף את הילדה ולהרגיע אותה בלילה מבלי להאכילה בכל פעם שהיא מתעוררת. אולם דפוס השינה שאתה מתאר, הוא בטווח הנורמטיבי לגיל ארבעה חודשים, על אף העייפות שלכם.
בהצלחה ותיהנו מגידול הילדה עם הקשיים הברורים של חוסר השינה הרציפה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
