עזרה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה.
    מורן
    21/08/2011

שלום רב.
    יש לי ילד בן ארבע בדרך כלל ילד טוב יחסית. אבל אני פונה לעזרה כי בשבוע וחצי האחרונים הוא מתנהג בצורה שמאוד מדאיגה אותי. הוא ממש לא ממושמע שזה מגיע למצב שאני מבקשת ממנו משהו לדוגמא לבוא להתקלח הוא אומר לי לא ופשוט מתחיל לרוץ בבית ולצחוק פשוט לא מקשיב ומשתמש במשפטים כמו" אני לא מקשיב לך ואני לא מתקלח" וצוחק ממני. כל ניסיון שלי להביא אותו למקלחת לא מצליח ולבסוף אני נאלצת לקחת אותו בכוח וגם כשזה קורה הוא עדין צוחק.פשוט לא רואה אותי וכך בכל דבר שאומרים לו או מבקשים ממנו. יש לו גם אחות קטנה בת שנתיים ואם למשל אני אומרת לה לא למשהו אז הוא מדרבן אותה כן לעשות אותו... זה ממש מתסכל אותי ומעציב אותי... הוא לא היה ככה.
    היחסים שלנו נהפכו פשוט ל:"אם לא תעשה... לא תקבל הפתעה"{לדוגמא.} או "אם לא תתנהג יפה לא תלך לגן שעשועים" וזה גם לא תמיד עובד...
    בדר"כ לפני שזה הגיע למצב הזה הוא היה יודע שאם הוא עושה משהו לא בסדר הוא הולך לחדר לעונש... אבל גם זה היה עוזר רק לאותו רגע ועכשיו הוא פשוט שולט עלינו! אני מנסה להישאר רגועה אבל לפעמים זה לא הולך כ"כ. אני לא יודעת איך לתנהג או מה לעשות כדי להביא אותו למצב שהוא יקשיב לי.
    יש לציין שהא עבר אבחון בריפוי בעיסוק עקב פנייה של הגננת ובאבחון נאמר לנו שיש לו קושי בחוסר התארגנות ואחיזה לא טובה של עיפרון ואנחנו הולכים פעם בשבוע למרפאה בעיסוק. היינו כבר בשש מפגשים בערך ואני יושבת איתו ושמתי לב שהוא לא מרוכז לפעמים... וגם מגלה תנועתיות יתר {גם הגננת אמרה את זה}.
    למי אני יכולה לפנות לעזרה בענין הזה?
    האם לילד שלי יש בעית קשב או ריכוז? או היפראקטיביות?
    איך ניתן לאבחן את זה?
    אשמח מאוד לתשובה וגם הפניה לעזרה...
    בתודה מראש
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה. - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2011

שלום מורן,
    מה שאת מתארת לא בהכרח מתאים לבעיית קשב וריכוז כי את מציינת שהוא לא היה כך קודם. יותר נראה לי שזה משהו בקשר ביניכם. הפרעת קשב וריכוז משהו שנולדים איתו בדרך כלל, זה לא משהו שמתפתח.
    נשמע לי שאת מתקשה להציב גבולות בין השאר משום שתא כנראה לוקחת אישית את ההתנהגות שלו, והיא מעציבה אותך, ואולי את אפילו נעלבת ממנה. ייתכן ועקב כך את מתקשה להציב גבול בצורה עניינית.
    חשוב מאוד כשמציבים גבול ואומרים לא לילד, לא להיגרר לחוסר אונים, צעקות, נאומים, שכנועים ומאבקי כוח. חשוב להבהיר לילד בצורה ברורה וחד משמעית שעכשיו נכנסים להתקלח. אם הוא בורח, שיברח. אם לא יהיה לו פרטנר שירדוף אחריו, יצעק, יתחנן וכו', משחק התופסת ייאבד את משמעותו. בסוף הוא יצטרך ליצור איתך קשר מחודש אחרי שהוא ברח, אם תישארי בקור רוח ולא תיגררי לפרובוקציות שלו, סביר הניח שהוא ייצור איתך קשר בתנאים שלך ויבוא להתקלח, זה יקרה כמה דקות יותר מאוחר ממה שרצית, אבל זה יקרה. בלאו הכי אם את רבה איתו זה לוקח זמן, אז חבל על המריבה. מה הוא יעשה אחרי שהוא ברח לך וצחק, ילך מהבית? אין לו ברירה אלא לבוא להתקלח, בתנאי שאת לא משחקת את המשחק שלו ונכנסת איתו לסיפור. הוא גם לא צוחק ממך, זו שוב ראייה שלך שנעלבת ונותנת לו המון כוח. אם את מרגישה שאת לא מצליחה ליישם, כדאי שתיגשי להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

מורן
    22/08/2011

שוב תודה על התשובה אולי את יודעת איפה יש הדרכת הורים באזור חיפה והקריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

סמדר ריינר
    23/08/2011

שלום מורן,
    בחיפה יש מרפאות ציבוריות מצויינות של משרד הבריאות. את יכולה להסתכל באתר של משרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו