התקפי זעם בת 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם בת 5
    זוהר
    22/08/2011

יש לי 3 ילדים הגדולה בת 7 ותאומים בן ובת בני 5
    יש לי בעיה עם התאומה בת ה5
    שלא יודעת לקבל מרות , באם היא ביקשה משהוא ולא קיבלה על כל דבר
    היא זורקת את עצמה צועקת צורחת משתוללת היא מאד מציקה לאחים שלה ועושה דווקא על כל דבר!
    אני כמובן לא מתרצה בפני כל ההצגות אבל זה בלתי נסבל ניסיתי המון שיטות
    כמו למשל, לדבר בשקט ולא לצאת מהכלים,לא להתיחס, לרדת אליה לרצפה אבל
    שום דבר לא עוזר לי היא ממשיכה בשלה אם זה בבית באוטו בקניון
    מה אני עושה ? כי זה מחמיר מפעם לפעם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם בת 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    23/08/2011

שלום וזהר,
    אם זה מחמיר סביר להניח שאת לא מחזיקה מעמד מספיק זמן בלי להתייחס. הרבה הורים מדווחים על כך שהם לא מתייחסים ובבירור מתברר שהם ציפו שאחרי כמה דקות או חצי שעה שהם לא מתייחסים הילד יירגע. זה לא עובד כך. כאן חשובה מאוד העיקביות. זה לוקח מספר פעמים, עיקביות, ולא פעם אחת של התפרצויות שלוקחות חצי שעה שעה או יותר, עד שהילד מפנים שזהו, גם אם הוא ימשיך לנצח, לא תהיה התייחסות. זה דבר אחד.
    דבר שני, חשוב לבדוק, איזה תשומת לב אחרת, אם בכלל היא כן מקבלת. אם כל תשומת הלב שהיא מקבלת היא דרך ההתפרצויות שלה, בודאי שהיא לא יכולה בשום אופן לוותר על זה. צריך לזכור שהיא ילדת סנדוויץ', ומראש נולדה לתוך סיטואציה שלקיחת מקום במשפחה זה דבר יותר מסובך עבורה מאשר עבור שני אחיה. לשניהם יש תפקיד. תפקיד הילד הגדול, שמקבל הערכה, תפקידים וכבוד, ותפקיד הילד הקטן שהוא בדרך כלל החמוד של כולם, ומה המקום שלה? על מה היא מקבלת התייחסות? חשוב לשים לב, מה התכונות המיוחדות שלה, החיוביות, להתייחס אליהן המון (לא כשהיא מתפרצת, אלא בזמן רגיעה) להקדיש לה זמן איכות לבד, בלי האחים שלה, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו