מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה התנהגותיתליאת23/08/2011
שלום לכולם, יש לי ילד בן ארבע וחצי.
כאשר אני לוקחת אותו לחברות או למקום שפחות מוכר לו עם אנשים פחות מוכרים לו,
ומתחילה לפתח איתם שיחה, הילד שלי מתחיל להתחבא מאחורי, למשוך לי בחולצה, לקלל אותי ואת הסובבים לנו, לבכות בקולי קולות וכשאני שואלת אותו למה הוא מתנהג כך הוא אומר לי שהוא מתבייש והאנשים מגעילים והוא לא רוצה להיות איתם.
אם הסביבה מוכרת לו הוא ילד מקסים ומתנהג בצורה מאד בוגרת.
המטרה שלי היא לחשוף אותו כמה שיותר כדי שיתפתח ויתרגל להיות עם אנשים ולאהוב אותם.
אני אובדת עצות ולא יודעת איך להתנהל עם המצב , מכיוון שזה מונע ממני להיפגש עם אנשים..זה מאד מרתיע..
אשמח לעזרה...ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר התייחסות לשאלתי בבקשה????
ליאת23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה התנהגותית - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום ליאת,
שאלת את שאלתך אתמו לבבוקר, וכבר בצהריים את פונה שוב. זמן מענה בפורום לשאלה הוא 24 שעות, גם אם הספקנו לענות למישהו לפנייך, ואחר כך התפנינו לעניינו זה לא אומר ששכחו אותך. נא להתאזר בסבלנות.
ולגבי השאלה. חשוב לא להימנע מפעולות בגלל הביישנות מצד אחד אך מצד שני לא להיות אגרסיביים מדי בחשיפה.
אם הילד מתבייש, חשוב לקבל את זה בהבנה, לא לעשות מזה עניין. פני שהולכים לפגשו אנשים שהוא לא מכיר, אפשר לעשות הכנה, להגיד לו שאתם הולכים לפגוש אנשים שהוא לא מכיר, ואתם יודעים שקשה לו, וזה בסדר, מותר לו להתחבא קצת, אין צורך לקלל ולכעוס, אתם שומרים עליו, אף אחד לא יעשה לו כלום. ואולי לאט לאט אחרי שהוא יגמור להתחבא יתחשק לו להציץ קצת, וזה בסדר, ואם אחר כך הוא ירגיש ממש נוח, זה בסדר גם לחייך ולהגיד שלום, אבל הוא לא חייב.
נסו לההוריד לחץ סביב העניין, ולתת לו את הקצב שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)