ילד בן שנתיים וחצי דבק אמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחצי דבק אמא
    שיר
    23/08/2011

בני בן שנתיים וחצי, מלידתו ועד היום דבוק אלי בצורה אובססיבית.
    כמובן שאני לא מאפשרת לו להגביל אותי בגלל זה (לפעמים נכנס לי לשירותים ורוצה בידיים, או מטפס עלי כשאני הולכת בבית עם דברים בידיים שעלולים ליפול עליו) הוא תמיד יגיד "אמא" כשבעלי יגש לעשות עבורו משהו, כשהוא בוכה, הוא בוכה אמא אמא אמא, אלפי פעמים... הכל סביבי.
    כשהוא לא מקבל, ממני בדר"כ, את מבוקשו - הוא שובר את הכלים ויכול לצרוח שעות, אני לא מגזימה, וכמה פעמים ביום. (אם לא לקחתי אותו בידיים ב ע מ י ד ה , אלא כשאני יושבת - הוא יכול לצרוח שעה שלמה על דבר כזה ולא להירגע.
    אני משתדלת להיות קרת רוח, לנסות להרגיע מידי פעם, לעמוד על זה שהוא לא מרביץ ולא משתולל, ושיקבל חיבוק כשהוא יפסיק עם ההשתוללות. כשאני מקפידה הוא נרגע כעבור שעה למשל, כשלא - זה יכול לגלוש לעבר השעתיים - בכי מר...
    אני יודעת ומבינה שעקביות היא הפתרון, אבל יכול להיות שיש משהו מעבר? זה ממש עובר כל גבול...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחצי דבק אמא - תגובה

סמדר ריינר
    24/08/2011

שלום שיר,
    כן, בהחלט יכול להיות משהו מעבר. הרבה אמהות מתלוננות על הידבקות של הילדים אבל לעיתים הן לא שמות לב למקומות שבהן הן אלו שלא משחררות את הילד. אלה דברים לא מודעים, וקשה מאוד לשים לב אליהם בלי שעין אובייקטיבית צופה בהן. אם הבעיה מטרידה אותך, כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד קופת החולים שלך ולהתייעץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו