מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציורים משונים - בן כמעט חמששולי24/08/2011
שלום, בעבר התייעצתי בפורום ועזרתן לי מאוד, ביחס לבני, שיהיה בקרוב בן חמש. בני הבכור ילד דעתן, בעל תובנות מדויקות וחדות לגבי הסביבה ועצמו, מאוד מילולי וחכם. מצד שני, אני מסתכלת בגן, ונכון שלא צריך להשוות, אבל אני רואה שהציורים שלו מאוד שונים משל ילדים אחרים. הוא ממש לא מצייר את מה שהוא רואה, או משהו מציאותי. הוא מצייר מן ספירלות כאלה, עם המון פרטים, אומר שזו מכונה, ויש לו הסברים ארוכים ומדוקדקים לגבי הפעולות שהמכונה עושה בציור (מכונת ממתקים, הנה צינור מפה הוא עובר לבטן המכונה וכו וכו). זה עניין של חודשים, אם לא שנה, שהוא מצייר רק את זה. והמכונות משתכללות ונהיות יותר מפורטות וממלאות את כל הדף. זה לא שהוא מצייר הרבה, יש לו המון עיסוקים, אבל משהו בזה מטריד אותי. אני רואה ילדים אחרים מתפתחים בציור שלהם, מציירים עצים, אנשים, מטוסים, חיות. והילד שלי רק עם הספירלות האלה שהן מכונות, ובלי לשמוע הסברים מאוד מסובכים אין לציור שום משמעות לסביבה שרואה אותו. שלא תבינו, זה לא אכפת לי במובן ההשוואתי, אני פשוט תוהה מה העניין, ההתקעות הזו, והאם היא מעידה על קשיים ברמה הרגשית. לא מזמן הוא קיבל חוברת שבה היה חייב לצייר את המשפחה שלו. ראיתי שהוא יודע לצייר אנשים, הוא צייר יפה את עצמו ואת אבא שלו, ואחר כך הוא התעצבן ונמאס לו ועלי ועל אחיו הקטן הוא צייר אותנו - ועל זה קישקש סתם בעצבנות. אשמח לשמוע את דעתכן. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי השתנה בשנייה...
חן24/08/2011שלום רב.
רוי בן 3 ושלושה חודשים, ילד מבריק, חריף וחכם במאת בצורה יוצאת דופן כך שבהמון מקרים זה הופך את החיים לקשים יותר, כמובן שזה מקל בדברים אחרים.
הוא ילד שקולט הכל מהסביבה, ממש הכל, אם מישהו צייץ הוא קולט ולאחרונה כנראה שקלט גם דברים שליליים.
פתאום הוא משתמש כשהוא כועס במילים כמו "מפגרת", אני לא אוהב אותך, היום אמר תסתמי תפה.. לא ברור לי איך הוא מגיע למילים כאלו, בבית כמובן שמעולם לא שמע זאת, לא נרהא לי שבגן יש ילד שמשתמש בסגנון שכזה..
עד לפני ממש שבועיים שלושה היה ילד ככ מדהים, נוח, דעתן מאוד אבל על דברים חכמים. היום כל יום הוא כמעט סיוט...
הוא פתאום על כלום משתנה וכועס, מרביץ לדברים לידו בועט בכל מה שבא ליד, ומשתמש במילים כאלו. נסיתי להכניסו לחדר אבל זה רק הפך את זה לגרוע יותר, לקחתי ממנו צעצוע שהוא אוהב כקשר ישיר למעשיו...
הבעיה היא שגם כשאני נותנת לו נסיון לרדת מהעץ ומנסה לתת לו להחליט- בוא תחליט הוא לא מוכן, הכל לא.. אבל גם שאני אעזוב אותו זה לא...
הוא ממש גאוותן ולא מוכן לענות על שום דבר..
היום יצאתי משיווי משקל וצעקתי עליו שלדעתי כל ילד אחר היה משקשק אבל לא נראה שזה הזיז לו..
אני ממש לא רוצה להגיע למקומות האלו, מה גם שנראה שזו לא הדרך איתו בכלל.. הוא אף פעם לא הגיב טוב לכעס, תמיד עשה דוקא ואילו כשמדברים איתו הוא מבין... אבל במקרים כאלו אי אפשר לתת לזה לעבור בלי להראות לו שכועסים..
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - השאלה על הציורים
ליאת29/08/2011אשמח אם תוכלו לענות, או להפנות אותי לפורום שבו יענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - השאלה על הציורים - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום לך,
לא ניתן לדעת בלי להכיר את הילד מה משמעות הציורים. אני מציעה לך לפנות לפסיכולוגית הגן ולהתייעץ איתה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)