מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעת מעבר דירה על ילד?ziyh25/08/2011
שלום רב,
לפני כשבוע עברנו דירה לבית שלנו, גדול ומרווח, יחסית לדירונת הקודמת.
הבן שלי בן שנתיים ו-10 חודשים. הוא כל הזמן דיבר על הבית החדש, וכאשר ביצענו את המעבר, אמרנו לו שאנחנו אורזים את הצעצועים כדי להעביר לבית החדש.
לאחר שעברנו הוא אמר שיש לו בית יפה וחדש והוא נראה מאוד מאושר בבית (אף שבבוקר הראשון שהוא התעורר בבית החדש הוא ביקש לנסוע הביתה).
בשונה מהבית הישן, שם היה לו חדר לבד (כי החדר היה קטן), בבית החדש הוא ישן עם אחותו התינוקת (בת 8.5 חודשים), בבית הישן היא ישנה עמנו בחדר ועכשיו איתו.
לשאלותי:
1. נראה לי שזה מעת המעבר לבית החדש, הוא מפספס המון פעמים פיפי במכנסיים. לעיתים הוא מתאפק עד שמתחיל לצאת לו ואז הולך לשירותים, לעיתום הוא מפספס הכל בחוץ, ולעיתים מגיע לשירותים בזמן. הפספוס הוא רק פיפי.
מהיום הראשון שהוא נגמל הוא ישן בלי חיתול ולא מפספס וכך גם היום.
האם יתכן שהפספוסים זה בעקבות המעבר? אם כן, איך לנהוג עמו? אם לא, מה עוד יכול להיות?
2. בכל ערב כשהוא הולך לישון, הוא רוצה ללכת לישון במיטה שלנו. אנחנו לא מסכימים ואומרים לו שיש לו את המיטה שלו, והוא ישן עם הדר, והמיטה שלנו היא שלנו. האם אנחנו נוהגים נכון?
3. בכל לילה, באמצע הלילה, הוא בא אלינו למיטה. בבית הקודם זה גם קרה, וחשבנו שזה בגלל שאחותו ישנה איתנו. אך זה נמשך גם היום. איך גומלים אותו (והאם צריך לגמול אותו) מההגעה אלינו למיטה בלילה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני נתונים נוספים
ziyh25/08/20111. מעבר הדירה הוא לאזור אחר לגמרי, כך שהוא יודע שיהיה לו גן חדש וחברים חדשים (ככל הנראה שינוי זה היה בכל מקרה, יצא ממעון לגן, והחברים שהיו הולכים לגנים שונים).
2. לאחר שהוא מפספס, ואני רוצה להחליף לו, הוא מסרב ועלי לשכנע אותו שישרוף לו אם ישאר עם הפיפי וכדאי לו להחליף.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני נתונים נוספים - תגובה
סמדר ריינר26/08/2011שלום לך,
לא ציינת מה אתם עושים כשהוא מגיע בלילה למיטתכם, האם אז אתם כן מאפשרים לו לישון איתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר הוא מגיע בלילה
ziyh26/08/2011לעיתים מחזירים אותו למיטה שלו, אם אנחנו ערניים ומרגישים שהגיע, ולעיתים, בשל עייפות לא מתמודדים איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר הוא מגיע בלילה - תגובה
סמדר ריינר26/08/2011שלום לך,
ייתכן שהפספוסים קורים בגלל המעבר, אבל נראה לי שיש כאן תמונה רחבה יותר של בעיה בגבולות. ראשית חשוב, למרות העייפות להחזיר אותו למיטתו תמיד. חשוב לעשות זאת ללא דיבורים מיותרים ובצורה נחרצת והחלטית. אני מבינה שזה קשה, אב אתם חוסכים לכם קושי רב יותר בעתיד.
שנית, נשמע לי שיש קושי בהצבת גבולות בבית. כשילד עושה פיפי במכנסיים אין צורך לשכנע אותו להחליף. יש דברים שלמרות שהוא לא רוצה, ההורים קובעים, זה בכלל לא עניין של שכנוע. כשהורים נוקטים גישה של שכנוע והסברים היכן שצריך לנקוט בגשה ברורה ונחרצת, זה משדר לילד חולשה.
יש דברים שעליהם לא מנהלים משא ומתן, אלא פשוט קובעים אותם. גם אם הילד בוכה או לא מרוצה.
אני מניחה שאם תשנו את הגישה הכללית בבית זה ישפיע גם על ההרטבה. ההרטבה היא סימפטום של משהו אחר ולכן אין לי המלצה כרגע איך לנהוג איתה ספציפית כי זה לא משנה. אני יכולה רק ציין שחשוב לא לעשות מזה עניין, ולא לייצר מצב שחלק ניכר מתשומת להב שהילד מקבל תהיה סביב זה כי אז יהיה לו רווח מישני מהמשך ההרטבה. אלא באופן פשוט וענייני, להחליף לו ולעבור הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להחלפה
ziyh28/08/2011תודה על תשובתך.
אין כל ספק שאנחנו לא מתחשבים בזה שהוא לא רוצה להחליף, ומחליפים לו. כל שציינתי הוא שהוא מבחינתו ממשיך להיות רטוב. אני אומרת לו בו נחליף, והוא מסרב, אז אני לוקחת אותו ומחליפה לו למרות התנגדותו.
השאלה שלי לגבי ההרטבה, אם לקחת אותו לשירותים מדי פעם על מנת שלא יפספס, אם פספס אם לשאול אותו למה לא הלך לשירותים ומדוע פיספס או שפשוט להחליף בלי לשאול שאלות?
כמו כן, לעיתים אני שואלת אותו איפה עשה (באיזה מקום בבית) כדי לנקות היכן שרטוב, האם נכון לעשות כך?
אכן, יש לו בעיה בגבולות. אך איננו יודעים בדיוק כיצד לנהוג.
למשל, ביומיים האחרונים הוא נכנס למיטת אחותו (בת 8.5 חוד'), אנחנו אומרים לו שאנחנו לא מרשים ומוציאים אותו מהמיטה. הוא מתגלגל מצחוק (למרות שאנחנו עושים זאת בנחרצות) ונכנס שוב מיד כשאנחנו יוצאים מהחדר.
אודה על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להחלפה - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום לך,
כמו שציינתי בתשובתי הקודמת, רצוי לא להתייחס יותר מדי להרטבה ולכן גם לו להתחיל להסכיר לו וכו'. זה לא שהוא לא יודע, הוא לא רוצה. את כן יכולה בהחלט לשאול אותו היכן הרטיב.
אני מתרשמת שלמרות שאתם מאוד מנסים להיות נחרצים, יכול להיות שזה לא מה שקורה ולא ככה זה עובר אליו. יכול להיות שכדאי שתפנו להדרכת הורים קצרה או ארוכה כדי לחדד את העניין הזה ולתרגל אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ziyh28/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר28/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, שאלה נוספת.
ziyh29/08/2011אם יש יום ללא פספוס. האם לעודד ולתת ח"ח או להתעלם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, שאלה נוספת. - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום לך,
אני חושבת שלאור המצב שאת מתארת כדאי להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה.
ziyh29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)