מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נגעל מאחיו הקטןליאת25/08/2011
יש לי ילד בן ארבע וחצי, יש לו אח בן שנתיים וקצת. הוא מאוד משווה ביניהם (אותו חיבקת יותר זמן, הוא קיבל שתי סוכריות וכולי), והוא מקנא, ומעבר לזה לא מתייחס אליו הרבה. אין להם "רגעים יפים", לרוב הם פשוט משחקים אחד לייד השני בלי להפריע ובלי להתייחס זה לזה. אני לא שמחה שאין ביניהם אינטראקציות חיוביות, אך לא מנסה בכוח לייצר אותן. אני מנסה שהגדול יקבל הרבה זמן לבד (מעוד בחינות הוא עבר תקופה לא קלה ואנו מנסים להקל עליו ולתת לו הרבה תשומת לב ותמיכה ומשחק אישי). מה שרציתי לשאול זה לגבי תופעה שהיתה מאז שהבן הקטן היה ממש תינוק - הבן הגדול נגעל ממנו. זה אומר שהוא לא מוכן לעשות איתו אמבטיה, לא מוכן לשתות מכוס או בקבוק שהוא שתה מהם, לא לקחת ביס אם האח הקטן שלו נגס במשהו, לא לשכב ולשבת במיטה של אחיו הקטן (לדבריו היא מלאה פיפי וקקי - טענה מופרכת כי הקטן טרם נגמל). הוא מביע את הסלידה שלו בכל הזדמנות, אנו מתעלמים ממנה, והוא גם לא אומר את זה בהתרסה (וזה ילד שיודע להתריס), כך שלא נראה לי שהגועל שלו מונצח על ידי התגובות שלנו.עד כה לא הייתי מאוד מוטרדת מהתופעה הזו, חשבתי שתעבור, אך בכל זאת היא נמשכת, ואני לא אוהבת אותה. אני מרגישה שככל שהילד הקטן שלי יבין יותר, זה יגרום לו לתסביכים, הוא ירגיש שהוא מגעיל ומלוכלך, כי זה מה שאחיו חושב עליו. לא מתחשק לי שזה יקרה, הבן הקטן שלי יפיפה וכובש ומקסים, הוא באמת ילד שובה לב. אני מבינה שאחיו לא יכול ולא רוצה לראות את זה, אבל מפה ועד להיגעל - זה ממש נראה לי מוגזם. מה עושים? איך להפסיק את התופעה הזו שנמשכת תקופה מאוד מאוד ארוכה? תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
ליאת26/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגעל מאחיו הקטן - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום לך,
אני לא חושבת שהוא באמת נגעל מאחיו הקטן, אלא שהתגובה הזו מרמזת על קושי מאוד גדול שיש לו עם עצמו. ממה הקושי הזה נובע אני לא בדיוק יודעת, יכול להיות שמסיבה כלשהי הוא מרגיש שאחיו הרבה יותר אהוב ממנו, למרות כל המאמצים שלכם, ולכן הוא חש את עצמו דחוי ומגעיל ומשליך את זה על אחיו. אבל זו רק השערה שלי, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת.
יכול להיות שיש כאן משהו באמת מאוד עוצמתי שדורש בירור יותר מעמיק בייעוץ עם איש מקצוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)