נתק עם הסבא והסבתא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נתק עם הסבא והסבתא
    לילוש
    26/08/2011

שלום רב,
    ברצוני להתייעץ לגבי מצב שנקלענו אליו.
    בתקופה האחרונה אנחנו בנתק מהורי בעלי, סבא וסבתא של בנותינו (הקטנה בת 4 חודשים והגדולה בת 4 שנים). הנתק נובע מהרבה סיבות; בגדול ההורים של בעלי מסרבים לקבל אותי כפי שאני, ומעירים לי המון לגבי ההתנהלות שלי בבית, עם הבת הגדולה וכן הלאה. אני ובעלי ניסינו להמנע מהמצב של ברוגז, אבל פשוט אין לנו כבר ברירה - הצד השני לא מסוגל להבין שמותר לנו לחיות את חיינו בהתאם למה שמתאים לנו ולא להם.
    הבעיה שלנו היא שאנחנו לא יודעים מה לענות לבתנו בת ה-4 כשהיא תשאל למה סבא וסבתא לא מגיעים, או למה אנחנו לא נוסעים לבקר אותם (והשאלות האלה בפתח...). הילדה מאד פקחית, וקשה "למרוח" אותה. בנוסף, היא מאד קשורה אליהם. נשמח לשמוע מה לדעתך כדאי להגיד לה, מבלי לפגוע ביחסים שלה עם הסבא והסבתא, ומבלי שיווצרו משקעים.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתק עם הסבא והסבתא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתק עם הסבא והסבתא - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2011

שלום לילוש,
    לצערי, השאלה שאת שואלת היא בעצם בלתי אפשרית. בודאי שלא ניתן לנתק ילדה מסבה וסבתה שאותם היא אוהבת בלי לפגוע ביחסים ובלי שיווצרו משקעים. בודאי שתהיה פגיעה. גם אם תגידו את האמת וגם אם תצליחו כהגדרתך "למרוח" אותה.
    הדרך הטובה ביותר לנהוג במצב העניינים כפי שהוא עכשיו, הוא להסביר לה שלפעמים, כמו שילדים לא מסתדרים גם מבוגרים לא מסתדרים, וכרגע אתם וסבא וסבתא לא מסתדרים. זה לא אשמתה וסבא וסבתא מאוד אוהבים אותה, אבל בינתיים לא תוכלו להיפגש איתם.
    אני ממליצה לכם בכל זאת לחשוב על דרך שבה יוכל להישמר הקשר עם בין הסבים לילדה למרות הנתק ביניכם. יש מקרים שבהם יש מריבות עם הסבים אבל נעשית הפרדה בין זה לבין הנכדים, הנכדים כן מבקרים אצל הסבים, תוך צמצום המגע עם ההורים למינימום הכרחי. תנסו לחשוב אם זה אפשרי מבחינתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו