מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילד חזר לעשות קקי ופיפיאורלי28/08/2011
שלום,
הבן שלי כמעט בן 4, גמול מגיל שנתיים וחצי. לפני מספר ימים גילינו באמצע הלילה שהוא עשה קקי בתחתונים (לא יודעת אם זה לפני השינה או במהלכה). כששאלתי אותו מדוע עשה זאת הוא אמר שעשה את זה בכוונה. הגבתי בקשיחות.. אתמול בלילה שוב זה חזר על עצמו (קקי ופיפי) והפעם הייתי יותר רכה.. (עם זאת הדגשתי ש"מזל שיש לנו עוד מזרון...כי אחרת מה היינו עושים...- אני כותבת זאת כי בעלי אומר שהילד יכנס לחרדה עמוקה יותר מכך)
רקע - הוא בן אמצעי לאח בכור, לאחיו יש רגישיות שונות למזון ואנו עסוקים בכך המון..מעניקים לעניין המון תשומת לב. לפני חמישה חודשים נולד לו אח קטן.עם זאת הוא מקבל המון אהבה ואכפתיות (אם כי כמעט ואין זמן איכות איתי לבד - אני בדרך כלל מתנהלת עם שלושתם יחד). כאשר אחיו הקטן נולד הוא היה עדין ואמפטי אליו. כשהיה בן שלושה שבועות החל לפגוע בו, תחילה "פגיעה עדינה", תוך כדי הסתרת מעשיו והיום הפגיעות מוחצנות יותר ויותר אגרסביות. בהתחלה הגבנו יחסית בעדינות והיום אני צועקת עליו, שולחת אותו לחדר, לפעמים גם מאיימת (בקיצור אמא קשוחה במקרים מעין אלו, אם יש קשר לקקי).
אני חייבת לציין שהוא בסך הכל ילד שמח, אך בזמן האחרון,נוטה לבכות לעיתים קרובות מאז הלידה - בהתחלה זה היה בלי סיבה ועכשיו זה על כל סיבה - הוא יוזם מריבות (מכות) עם אחיו הגדול שמסתיימות בבכי גדול מצד שניהם...(מצד שני הם חברים טובים מאוד)
יש לציין שביום חמישי האחרון הסתבר לנו שהוא סובל גם מרגישות למזון (צליאק).. שמעתי על מקרים רבים שילדים עם צליאק לא מטופל נוטים לבכות יותר (לדעתי הצליאק התפרץ לו בעקבות הלידה - כי בדצמבר האחרון הבדיקות דם היו שליליות)
סליחה על כל המלל - מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד חזר לעשות קקי ופיפי - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום אורלי,
כדאי קודם כל להתייעץ עם רופא ולברר אם התופעה של הקקי בתחתונים יכולה להליות קשורה גם לצליאק ולבעיות בעיכול. אם לא, ייתכן שבנך סובל מאנקופרזיס וזו תופעה שצריך לטפל בה בטיפול פסיכולוגי בהקדם כדי שלא תחמיר. ייתכן שזה קשור גם לקושי שלו לקבל גבולות, ולעוד דברים שיתבררו במהלך טיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)