בכי בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי בגן
    חגית
    16/01/2008

שלום לכן,
    אני משערת ששאלתי היא הכי טרוויאלית בעולם, אבל....נכון להיום, זה מה שמטריד אותי...אז אודה לכל הסבר ועזרה...
    בתי, בת שנתיים, התחילה ללכת לגן שבוע שעבר. היא בכיתה של 14-18 ילדים (תלוי ביום) עם גננת ועוזרת. כל הילדים בגן בני שנתיים וחצי ומעלה והיא הכי קטנה (אנחנו מתגוררים בחו"ל, במקום מאד קטן מאד וזו האופציה היחידה).
    בשלושה הימים הראשונים נפרדה ממני בתי בשמחה ואז אחרי 3 ימים התחילו התקפות הבכי בבוקר, היא מסרבת ללכת לגן, בוכה בפרידתה ממני וכשאני אוספת אותה וכן לאורך כל היום בגן בוכה ב on ו off (סך כל היום הוא 3 שעות בלבד).
    לאור הגילאים של יתר הילדים בגן התלבטתי בהתחלה אם לרשום/לא לרשום אותה לגן, אבל בסופו של דבר אני ובעלי משוכנעים שמסגרת של גן מאד מתאימה לה כי היא ילדה מאד מאד אקטיבית, שמחה וחברותית, והמקום שאנחנו מתגוררים בו מאד קטן ואין הרבה אופציות לגירוי.
    הגננת והאמהות מרגיעות אותי שזה מאד מאד נורמלי וכל הילדים, ברמה זו או אחרת, עוברים תהליך הסתגלות דומה.
    שאלותיי הן:
    מה עובר עליה? כיצד אפשר להקל עליה? כיצד עליי לנהוג?כמה זמן זה יימשך?
    אודה לכן באם תרחיבו בתשובתכן כמה שיותר....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף...

חגית
    16/01/2008

בסך בכל עד כה הלכה 6 ימים לגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב שכחתי להוסיף...

חגית
    16/01/2008

הגן שהיא הולכת הוא במסגרת בי"ס מגיל שנתיים ועד 12...והם לא מאמינים ב"תקופת הסתגלות" של הילד עם ההורה, כלומר, מהיום הראשון היא נשארה עימי מספר דקות בלבד ואז אני עזבתי, להבדיל אלף הבדלות מישראל.
    אני ממש לא מאמינה בדרך הזו, אבל זה מה שיש כאן....ובהתחשב בכך שזו מסגרת של 3 שעות בלבד, אז אולי יש להם יותר ניסיון ממני להבין מה שהם עושים?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשכחתי?!

חגית
    17/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

שושי יעקובי
    23/01/2008

מצטערת על האחור בתשובה.
    בכל מקרה שתיכן צריכות לעבור תהליך של הסתגלות, אני שומעת אותך מוטרדת למרות שאת מבינה שזה חלק מהתהליך התקין של הסתגלות ופרידה. להפך זה מצביע על התקשרות טובה של ילדתך אליך ועל בגרות קוגניטיבית היא מגיבה לסביבה החדשה. השפה שלה היא בכי.
    שתיכן צריכות להיות משוכנעות שהמסגרת הזו בסופו של דבר נכונה וטובה לה. את אותו שכנוע פנימי שלך את צריכה לשדר לילדה ולהעביר אותו במילים. לספר על הדברים הטובים שמחכים לה בגן, לקרב את דמות הגננת או הסייעת כדמות שמחכה לה ונמצאת עבורה בגן, ולאפשר גם חשש ובכי. לדבר על כך שבהתחלה כשלא מכירים חוששים ובוכים אבל את משוכנעת שהיא תתרגל ותהנה. אפשרות נוספת היא להביא חפץ אישי מהבית.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו