ילדה בת 6.5 בעיות חברתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6.5 בעיות חברתיות
    שרית
    29/08/2011

ילדתי עולה לכיתה א . בעלת קשיים ביצירת קשרים חברתיים(בעלת ביטחון עצמי רב ויוזמת ומנסה אך לא מצליחה לאורך זמן)כל מפגש חברתי(לא משנה עם איזה ילדים)נגמר בזה שלא משחקים איתה. או שהיא מוצאת את עצמה לבד.המצב כבר כמה שנים כך ולמרות ניסיונותי לא משתפר)ואילו ילדתי הקטנה בת 4 מצליחה ליצור קשרים חברתיים היטב. מתחברת בקלות רבה עם ילדים שלא מכירה והילדים מאוד אוהבים את חברתה. שאלתי היא:כאשר אני רואה את ילדתי הגדולה בצד דחויה ליבי נקרע ואני מוצאת את עצמי כועסת בלב על הילדים שלא משתפים אותה. כנ"ל גם כלפי ביתי הקטנה. לדוגמא היום היינו עם חברה ויש לה 2 בנות באותם גילאים.הקטנה בתוך מספר דקות התחברה אל שניהם ושיחקה איתם כל הערב ואילו הגדולה אחרי מספר דקות שיחקה לבד(כי הם לא רוצים לשחק איתה) אני בליבי כעסתי על ילדתי הקטנה שמצטרפת לילדים שמנדים את אחותה. ניסיתי לדבר איתה והיא אמרה שהיא לא רוצה לשחק איתה רק עם הילדות החדשות.אז בתמורה כעסתי עליה והיא לא קיבלה ממתק.אני חושבת שלא פעלתי נכון.. אני לא יכולה להכריח לשחק איתה.
    מה דעתך?
    האם יש באיזור השפלה מקום שיכול לשפר אצל ביתי את בעיית יצירת הקשרים החברתיים ושמירה עליהם לאורך זמן?
    האם בכיתה א זה יכול להשתפר או להיות גרוע יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6.5 בעיות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6.5 בעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    30/08/2011

שלום שרית,
    בודאי שאת לא יכולה להכריח ילדים לשחק עם בתך. את כן יכולה לנסות לשפר את המיומנויות החברתיות של בתך.
    אני לא חושבת שיש סיבה שבכיתה א' זה ישתפר מעצמו, ולכן בהחלט כדאי לעשות משהו. את יכולה לחפש באינטרנט קבוצות טיפוליות למיומנויות חברתיות, יש מכונים שמתמחים בכך. אם אין באיזור מגורייך או לגיל שלה, כדאי ורצוי לפנות לטיפול פרטני, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם כדי לברר ממה נובע הקושי החברתי של בתך ואיך אפשר לשפר זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו