מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 6.5 בעיות חברתיותשרית29/08/2011
ילדתי עולה לכיתה א . בעלת קשיים ביצירת קשרים חברתיים(בעלת ביטחון עצמי רב ויוזמת ומנסה אך לא מצליחה לאורך זמן)כל מפגש חברתי(לא משנה עם איזה ילדים)נגמר בזה שלא משחקים איתה. או שהיא מוצאת את עצמה לבד.המצב כבר כמה שנים כך ולמרות ניסיונותי לא משתפר)ואילו ילדתי הקטנה בת 4 מצליחה ליצור קשרים חברתיים היטב. מתחברת בקלות רבה עם ילדים שלא מכירה והילדים מאוד אוהבים את חברתה. שאלתי היא:כאשר אני רואה את ילדתי הגדולה בצד דחויה ליבי נקרע ואני מוצאת את עצמי כועסת בלב על הילדים שלא משתפים אותה. כנ"ל גם כלפי ביתי הקטנה. לדוגמא היום היינו עם חברה ויש לה 2 בנות באותם גילאים.הקטנה בתוך מספר דקות התחברה אל שניהם ושיחקה איתם כל הערב ואילו הגדולה אחרי מספר דקות שיחקה לבד(כי הם לא רוצים לשחק איתה) אני בליבי כעסתי על ילדתי הקטנה שמצטרפת לילדים שמנדים את אחותה. ניסיתי לדבר איתה והיא אמרה שהיא לא רוצה לשחק איתה רק עם הילדות החדשות.אז בתמורה כעסתי עליה והיא לא קיבלה ממתק.אני חושבת שלא פעלתי נכון.. אני לא יכולה להכריח לשחק איתה.
מה דעתך?
האם יש באיזור השפלה מקום שיכול לשפר אצל ביתי את בעיית יצירת הקשרים החברתיים ושמירה עליהם לאורך זמן?
האם בכיתה א זה יכול להשתפר או להיות גרוע יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6.5 בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר30/08/2011שלום שרית,
בודאי שאת לא יכולה להכריח ילדים לשחק עם בתך. את כן יכולה לנסות לשפר את המיומנויות החברתיות של בתך.
אני לא חושבת שיש סיבה שבכיתה א' זה ישתפר מעצמו, ולכן בהחלט כדאי לעשות משהו. את יכולה לחפש באינטרנט קבוצות טיפוליות למיומנויות חברתיות, יש מכונים שמתמחים בכך. אם אין באיזור מגורייך או לגיל שלה, כדאי ורצוי לפנות לטיפול פרטני, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם כדי לברר ממה נובע הקושי החברתי של בתך ואיך אפשר לשפר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)