מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן חדש והתאפקותליאת30/08/2011
שלום, אנו חיים בחו"ל ושנת הלימודים במדינה בה אנו נמצאים התחילה לפני שבוע. בני בגן טרום חובה, ויש לו בעיה לא חדשה: הוא נוטה להתאפק הרבה מאוד זמן עם פיפי, והוא מתבייש ש"יראו" אותו, תמיד (גם בבית) שומר על פרטיות וסוגר דלתות וכולי. בגן של בני יש מחיצה בשירותים ולא דלת לכל תא. הבן שלי, שנמצא שש שעות בגן כל יום, פשוט מתאפק כל הזמן הזה. אתמול הוא אמר לי שהוא לא יכול היה להתרכז בסוף הגן בכלום מרוב שהיה צריך פיפי. שאלתי אותו: יש לך פתרון? הוא אמר: הפתרון זה להתאפק. דיברתי על זה עם הגננת כבר כשהתחיל הגן (כי אני מכירה את הבעיה), אך היא אומרת שמציעה לו וטוען שלא צריך.
האמת שגם עם קקי הוא מתאפק, מאז שהוא התחיל ללכת לגן, בגין 2.5, לא עשה בגן קקי מעולם, גם לא כשהיה עם חיתול. אבל זה לא נורא כי אין לו בעיות, הוא עושה בבית והכל בסדר, מעולם לא ברח לו ולא סובל מכאבי בטן או עצירויות.
אבל פיפי, שש שעות התאפקות ביום, ויש סיכוי גם שכדי שלא יצטרך הוא לא שותה הרבה, הוא ילד מחוכם ויודע שאם ישתה יצטרך פיפי. אני חוששת לבריאותו, מצד שני אין לי שליטה על הדרך שבה מעוצב הגן.
לאבא של בני יש בעיה שנקראת "שלפוחית ביישנית", והוא סובל מתופעות די דומות. האם יכול להיות שגם בני כבר סובל מזה? מה לעשות?
תודה רבה! נורא עוזר לי הפורום, גם היכולת לשאול וגם לקרוא שאלות של אחרים, בעיקר כי אני לא נמצאת בארץ ואין פה שירות של פסיכולוגית חינוכית בגן וכולי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש והתאפקות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2011שלום לך,
ממה שכתבת, נראה כי הביישנות של בנך היא במידה שמפריעה לתפקוד התקין שלו. ההסתגלות לגן החדש דורשת תשומת לב רבה לחברים, לגננות, לכללים החדשים, למשחקים ולסדר היום וכדומה, ואילו בנך משקיע משאבים נפשיים רבים בניסיון להתאפק. חבל שכך. הבן שלך ירוויח מאוד אם ילמד דרכים להרגיע את עצמו ולהפחית את המתח בו גופו נמצא, וגם אם התפיסה שלו לגבי מה יקרה אם "יראו לו", תתרכך מעט. את יכולה לעבוד איתו על כך בשיתוף הגננת, אולם כדאי להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט העובד עם ילדים, כיצד ניתן לסייע לו.
בינתיים, חשוב שהילד יקפיד לשתות וששני ההורים יעבירו את המסר כי אין מה להתבייש בעשיית פיפי בגן, הצרכים הם חלק מההתנהלות הבריאה של הגוף וכדומה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)