בעיות שינה בגיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה בגיל שנתיים
    יוליה
    03/09/2011

שלום
    בני בן השנתיים (בעוד חודש) ישן מגיל שמונה חודשים לבד בחדר ובמיטתו. הוא רגיל להירדם לבד. יש שגרה קבועה של ארוחת ערב מקלחת והשכבה לישון כאשר אני אומרת לילה טוב ומשכיבה אותו ויוצאת מהחדר.
    בשבועיים האחרונים (יש לציין כי היה בחופש מהגן והיה רוב היום עם סבא וסבתא לסירוגין)
    מסרב ללכת לישון בכוחות עצמו כאשר אני או בעלי יוצאים מהחדר צורח ובוכה יוצא ממיטתו ובא לסלון ורק כאשר אנחנו עומדים לידו דקות ארוכות נרדם לבסוף. ניסינו כמה לילות להחזיר אותו כל פעם שקם ניסינו בלי לדבר ניסינו לכעוס עליו ניסינו הכל!!! אך ללא הועיל הוא נלחם בכל הכוחות יוצא שוב ושוב צורח בוכה צועק אמא אמא אבא אבא ולא מוותר גם אחרי שעתיים רצופות כאלה!
    מיותר לציין שזה מתיש אותנו לחלוטין ומביא אותנו למצב נפשי קשה.
    אותו סיפור קורה גם עם שנת הצהריים בשישי שבת (עכשיו התחיל ללכת שוב לגן אז במהלך השבוע ישן צהריים בגן).
    הוא מתעורר גם מספר פעמים בלילה ודורש שנעמוד לידו או נהיה בחדר עד שיירדם שוב. הוא מתעורר בשעות מוקדמות ממה שרגיל היה עד היום ומסרב לחור לישון.
    הוא מעולם לא ישן איתנו במיטה ומעולם לא היו לנו בעיות איתו בזמן השינה, פשוט הייתה לנו איכות חיים. ניסיתי גם להשכיב אותו לישון מאוחר יותר לעייף אותו בגינות וג'ימבורי וגם לעשות אמבטיה חמה וארוכה לפני השינה אך כלום לא עוזר!!!
    יש לי תחושה שהוא מפחד שנעזוב אותו, מעין חרדת נטישה... אני מברת איתו ומסבירה לו שאנחנו כאן ולא עוזבים אותו ומחר בבוקר נתראה והכל יהיה אותו דבר, אך גם זה לא עוזר!
    אני כבר ממש מיואשת ועייפה...
    אשמח לעזרה, טיפים, עצות או כל דבר שיכול לעזור...
    חשוב לציין שמדובר בילד נבון סקרן בריא וחברותי, בעל ביטחון עצמי רב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה בגיל שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/09/2011

יוליה שלום,
    גיל שנתיים הינו גיל ה"מרד", בו הילד מנסה בכל כוחו והאמצעים העומדים לרשותו, להשפיע על הסביבה לנהוג כפי שהוא רוצה. לאור זאת, בגיל שנתיים אין רק בעיות בשינה, אלא גם בהתארגנות בבוקר, באכילה, בצחצוח שיניים, בחזרה מגינת המשחקים וכדומה. מה שאתם חווים עם השינה, תרגישו בעוד היבטים של החיים. הסיבה להתנגדות לעשות כבקשתכם, באופן כללי, נובעת מכך שהילד מכיר לראשונה בכוח המוגבל שלו להשפיע על העולם ועל ההורים במיוחד, והמאבק שלו בהבנה הקשה הזו. סביר להניח כי גם החופש לא תרם לשימור סדר היום של בנך, וזה טבעי.
    כעת, משנגמר החופש, חשוב מאוד שתחזרו לשגרה - כלומר לחזור לשגרת ההשכבה ולטקסים הרגילים בהם נקטתם עד כה. אם הוא בוכה, חשוב להרגיע אותו בקצרה ובנחישות ולהמשיך כפי שהייתם עושים עד כה. חשוב שאתם ההורים תנהגו בעקביות, ואז בנכם יבין שסביב השינה המאבק אינו יעיל.
    בהצלחה!
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו