כניסה לגן בגיל שנתיים-התנהגות חריגה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן בגיל שנתיים-התנהגות חריגה
    לאה
    05/09/2011

שלום
    בתי בת שנתיים בת בכורה נמצאת איתי בבית בחצי שנה האחרונה. אני בחופשת לידה מהולדת בני שהיום בן חצי שנה. לפני כן אמי טיפלה בבתי.
    בספטמבר שלחית אותה לגן פרטי המונה 30 ילדים , 3 מטפלות וגננת.
    ביום הראשון הייתי איתה שעה וחצי. ביום השני היתה 4 שעות בגן כאשר הפרידה היתה מלווה בבכי היסטרי. היייתי איתה ממש מספר דקות בגן. ביום השלישי- נשארה עד שלוש. עד אחרי שקמו מהשינה וכנ"ל כיום. היא בוכה במהלך היום לסירוגין ובפרידה ממני וכשאני באה לקחת אותה היא בוכה בכי היסטרי. בלילה היא מסרבת להכנס למיטה ולישון אולי מפחדת שנעלם לה. היא בוכה ואל מכונה הלכנס למיטה ואף מקיאה מרוב הבכי. כמו כן היא מסרבת לאכול בגן וכשהיא מגיעה הביתה היא די במצב רוח טוב ואף אוכלת.
    מספר שאלות לי:
    1. האם ההתסגלות היא לא מהירה מדי? הייית איתה יחד בגן רק שעה וחיצ ביום הראשון . ביום השני כבר היתה לבד.
    האם זוהי חרדת נטישה. האם כדאי להשאר איתה יורת בגן ולשחק איתה קצת לתת לה בטחון?
    מה כדאי לעשות כדי שזה יהיה כמה שפחות טרואמתי.. אני מפחדת שאני פוגעת בה בכך שכביכול הקשבתץי לגננת ואל נשארתי איתה יותר
    אנא תשובתכם.
    לאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן בגיל שנתיים-התנהגות חריגה - תגובה

סמדר ריינר
    05/09/2011

שלום לאה,
    אני חושבת שאת מבינה נכון שההתנהגות הזו נובעת מחרדת פרידה. ייתכן שכדאי לעשות פרידה יותר הדרגתית, אם הגן מאפשר זאת.
    מעבר לזה אל תיקחי את זה קשה מדי, בגיל הזה עדיין קל לתקן דברים, ואם תפסתם את זה בזמן אני מאמינה שמצבה ישתנה לטובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו