ילד בן 4 שלא אוכל א.בוקר בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 שלא אוכל א.בוקר בגן
    רועי
    06/09/2011

שלום רב כמו כל הילדים ילדנו ניכנס לגן תת חובה השבוע אולם כבר ביום הראשון הוא לא אכל את ארוחת הבוקר כידוע פעילות הגן היא מ 8 בבוקר עד 14:00 בצהרים.הילד מגיע עם 2 סנדוויצ'ים ופירות לגן אך לא אוכל את הארוחות.תשובתו לשאלה מדוע לא אכל ישנן מגוון תירוצים- "הילדים מרעישים בזמן האוכל..." "אמא מרשה לי לא לאכול " וכו'.אנו רוצים לציין שכאשר הוא מגיע לצהרון ב 14:15 בערך הוא אוכל יפה מאוד את ארוחת הצהריים .אנו מודאגים מאוד שילש בגיל 4 לא אוכל במשך 6 שעות!בשיחה עם הגננת הסבירה שהילד מפונק ומחפש שיעשו בשבילו וישבו איתו אישית לאכול(לא שיאכילו אותו הוא אוכל לבד אבל חשובה לו החברה) אנו לא שוללים את אבחנתה כי אנו מודעים לפינוק הילד ומנסים למתן את העניין אך השקפת עולמה ש"אם הילד לא אוכל שלא יוכל,ולהפסיק בצורה חדה את עניין הפינוק"שאלתנו האם הגישה הזו נכונה ולא יכולה לגרום לנזק נפשי (כעס של הילד וטראומה שתקושר לאוכל ולמסגרת לימודית) ופיזי שהרי לא יתכן שילד בן 4 יכול להחזיק מעמד 6 שעות ללא אוכל שבמהלכן הוא עמוס בפעילויות.
    אנו אובדי עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 שלא אוכל א.בוקר בגן - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום רועי,
    בהחלט ייתכן שילד בן 4 יחזיק מעמד שש שעות בלי לאכול, עובדה, בינתיים הוא עושה את זה. אם אתם חוששים התייעצו עם הרופא. אני מחזקת את עמדת הגננת. זה לא כל כך נורא, ויותר חושב לא להענות למניפולציות שלו. אני מאמינה, שכשהוא יראה שלא מתרגשים מזה, עם זמן הוא יאכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו