שינוי התנהגות קיצוני-זקוקה לעצה דחו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות קיצוני-זקוקה לעצה דחו
    ליאת
    06/09/2011

שלום יש לי ילדה בת 4.7 שהיתה מקסימה ונוחה יש לה ראש חריף ופה של ילדה בת 10 לדברי הגננות והיועצת היא מפותחת שכלית לגילה, לפני כשנה וחודש נולד לה אח קטן ואיתו הגיעה שינוי ההתנהגות הפכה לחצופה על כל דבר עונה בלא אכפת ואת לא מחליטה עליי אני מגיעה איתה למצבי קיצון שאני צורחת והיא בוכה ולא נרגעת ולא איכפת לה מכלום,רוצה כל היום לסבתא שלה,חזרה להרטיב בלילה אחרי הלידה הפסיקה ולפני שבוע שוב חזרה,התחילה גן עיריה אחרי גן פרטי ואני מבינה שקשה אבל לדעתי עושה פיפי במיטה בכוונה כדי לבוא אלינו למיטה כמו אח שלה התינוק
    כל הזמן אמרת לי חבל שאני לא תינוקת,איבדה כל רסן ואני בעקבותיה
    אני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה, הבוקר סירבה להתלבש ובכתה רבע שעה שרוצה שסבתא שלה תבוא לקחת אותה לגן,בגן התקשתה להיפרד היום לראשונה .
    סבתא שלה מוציאה אותה מהגן ואז היא לא רוצה ללכת ממנה דבר שגורר עוד צעקות ומריבות
    אנחנו גרים בקריות אז אשמח להמלצה על מטפל או מישהו מקצועי
    אני מוצאת את עצמי צועקת וצורחת עליה כל השעות שאנחנו יחד והיא בוכה ועדיין רוצה רק את אמא ועדיין לא נרגעת עד שמרוב בכי היא מגיעה למצבים שהיא בקושי נושמת וכואב להגרון ואז היא נרגעת ומתנהגת כאילו הכל טוב
    חייבת עצה בדחיפות
    המון תודה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות קיצוני-זקוקה לעצה דחו - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום ליאת,
    חשוב לתת לילדה לגיטמציה לההרגיש קטנה לפעמים. לא לבוא אליכם למיטה, זה לא, אבל כן לאפשר לה להתפנק, להיות תינוקית, אפשר להגיד לה שאתם מבינים שהיא גם אוהבת את אחיה אבל גם מקנאה בו, וזה טבעי, כל הילדים שנולד להם אח מרגישים כך. וגם להגיד שאתם מבינים שלפעמים בא לה להיות קטנה, להתפנק, אולי לשתות קצת מבקבוק או לקחת מוצץ, ואחר כך לחזור להיות גדולה שוב. חשוב להקדיש לה זמן איכות לבד בלי אחיה, וגם להציב גבולות בצורה אסרטיבית. לא לצרוח עליה, זה לא יעזור, אלא להגיב בקור רוח, באופן קצר וענייני, בלי הסברים, בלי התחננויות וכו' - פשוט הוראה פשוטה וקצרה. אם אתם לא מצליחים ניתן בהחלט לפנות להדרכת הורים. אני לא מכירה באופן אישי באיזור הקריות, אבל נסו לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם ובקשו הדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו