ילד המסרב לעשות פיפי בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד המסרב לעשות פיפי בגן
    נתי
    06/09/2011

בני בן שלוש וחצי נכנס השבוע לגן עירייה חדש. הילד מסרב לעשות פיפי בשרותים של הגן למרות שלפני כן לא היתה לו בעיה בשום שירותים מחוץ לבית. בימים אלו באתי לקחת אותו בשעות הצהריים (סביב 3) ולא מעבר לכך, מתוך דאגה לכך שהילד מתאפק יותר מדי שעות. האם ניתן להמשיך כך מס' ימים נוספים כדי שהילד יסתגל לגן ולבסוף יעשה שם פיפי או שהדבר גורם לילד נזק בריאותי? האם ניתן לעשות משהו נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד המסרב לעשות פיפי בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד המסרב לעשות פיפי בגן - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

לגבי הנזק הבריאותי,
    זה לא הפורום המתאים, את צריכה לשאול רופא. כדאי לנסות לשוחח איתו להבין ממה הוא חושש, זה כנראה סוג של חרדה, ואתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדי ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אנו באותה בעיה-אשמח לעצה

ליאת
    07/09/2011

בן חמש, לא עושה פיפי בגן המון שעות. לדבריו חושב שילדים ייכנסו לו באמצע ויצחקו. ניסיתי להסביר לו שכולם עושים פיפי, להגיד לו שאם יצחקו שיצחק בחזרה, וגם את ההגיון של הגוף בפיפי (הגוף צריך להוציא את הפסולת, לא כדאי להשאיר אותה בגוף וכולי). אפילו אמרתי לו שיהיו לו בעיות רפואיות. הוא כבר גדול וחכם ומבין. שיתפנו גם את הגננת בבעיה, והיא אומרת שהיא מציעה לו ללכת והוא טוען ש"לא צריך". כשאני באה לקחת אותו הוא כמעט מתפוצץ מפיפי ואומר שלא עשה כל היום. זה ממש מפריע לו. כשאני אוספת אותו הוא מבקש שאני אסתכל שאף אחד לא נכנס ואני לא מסכימה, אומרת שהכל בסדר וזהו, לא עומדת ליד הדלת ו"שומרת" כמו שהוא מבקש כי אני לא רוצה לעודד את החששות שלו אלא להבהיר לו שאין ממה לחשוש. מה עוד לעשות? אני אובדת עצות לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אנו באותה בעיה-אשמח לעצה - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום לילך,
    כאן הפיתרון הרבה יותר פשוט, אפשר פשוט לבקש מהגננת שתלווה ו"תשמור" שלא ייכנסו לו אם זה מה שמפריע לו.
    זה יכול לפתור את הביעה עצמה של הפיפי. לגבי החששות - אם זה יימשך אולי בגיל קצת יותר מאוחר אפשר יהיה לעבור איתו על שינוי החשיבה. כרגע הוא קצת קטן בשביל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו