הילד לא מפסיק לצעוק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד לא מפסיק לצעוק
    הדס
    07/09/2011

שלום לכולכן,

הבן שלי בן שנתיים וחצי ורק לאחרונה התחיל לדבר. הדיבור עדיין אינו ברור ואנחנו במעקב אצל אף אוזן גרון. אני מקדימה ואומרת את הדברים, כי אולי זה שייך לבעיה המרכזית שהילד לא מוכן לשמוע לא, וכל "לא" כזה הופך לצרחות איומות עד כדי כך שאני מפחדת להיות איתו בפומפי. אם לדוגמה אני קונה לו גלידה ומשהו לא מוצא חן בעיניו הוא יהפוך את המקום בצרחות עד שנאלץ ללכת משם, אני שמה אותו במתקנים המנגנים וכשנגמר הכסף, הוא לא מוכן לרדת וצורח שוב. אני מנסה להיות סבלנית ולא להתרגש, אך כבר אני ממש חוששת להיות איתו לבד.

אנא עזרו לי, מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא מפסיק לצעוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד לא מפסיק לצעוק - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/09/2011

אורית שלום,
    ייתכן שהצעקות קשורות גם בתסכול של הבן שלך עקב קשיי הדיבור, אולם הייתי מייחסת יותר את תגובותיו לכך שהוא בגיל שנתיים, גיל המרד. אין מנוס מלהציב גבולות באופן שגרתי, גם כשהילד בוכה. את לא אמורה להיות בתחושה שאת מפחדת ממנו, אלא לדעת שסביר להניח שמתישהוא במהלך הבילוי המשותף, ואפילו אם פינקת אותו וקנית/נתת לו המון דברים, מתישהוא הוא יבכה ויצרח ועלייך ללמוד ולתרגל איך מתמודדים איתו בהצלחה ועומדים על העקרונות והתוכניות שלך. את יכולה להיזר בבן הזוג שלך ובחברות שיש או היו להן ילדים באותו הגיל, לקבל עצות וללמוד איך אחרים נוהגים, מה עוזר ומה לא.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו