מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עיצהגילי07/09/2011
אני צריכה עצה במצב שאני נתקלת בו שוב ושוב .. לבני בן ה3.6 יש חבר גדול ממנו בשנה ובכל פעם שהם משחקים החבר "מאיים" עליו שאם לא יעשו ככה אז הוא ילך הביתה , אם בני לא יתן את מה שרוצה הוא ילך הביתה , אם לא יתנהג ככה וככה אז הוא ילך הביתה.. בני שכמובן מאוד לא רוצה שהוא ילך הביתה ממש פועל לפיו כמו בובה ובסוף גם הרבה פעמים הוא אומר לו גם להתנצל על כל מיני מעשים (שיגעת לי את הראש תבקש סליחה ומיני כאלו..) ובני כמובן מתנצל . אני יודעת שאיני אמורה להתערב בין אינטראקציה בין הילדים אך המצב הזה כבר ממש חורה לי , מצד אחד אני לא רוצה להמריד את הילד אך אני רוצה להעביר לו מסר ברור שהוא יכול לעמוד על שלו גם במחיר שהחבר ילך , מה עלי לעשות ? בנוסף הוא נורא נפגע מכל מיני אמירות של ילדים ( לי יש ככה ולך אין .. שלי יותר טוב ..יותר גדול .. אתה קטן ..וכו) , ופונה אלי מתוסכל - "אמא הוא אמר לי שככה וככה " ואני לא יודעת מה לענות כדי להקטין את התיסכול , הרבה פעמים אני אומרת "אז הוא אמר ..אז מה " אך זה לא פותר את המצב , אשמח מאוד לתגובה ועצה .
תודה ,
גילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
גילי07/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עיצה - תגובה
ליאת גרוס08/09/2011שלום גילי
נכון שלא תמיד כדאי להתערב אבל נראה לי שבמקרה הזה כדאי להסביר ולהנחות כיצד לשמור גם על האינטרסים שלו. מאד חשוב לא בכח ולא בניגוד לרצונו. במקביל חשוב לחזק אותו ואת בטחונו העצמי. לתת לו הרבה מקום בבית ולהקשיב לצרכיו ורצונותיו. חיזוקו יאפשר לו להתנהל אחרת גם מחוץ לבית ואולי אפילו לבחור לו חברים ראויים יותר.
בנוגע לעלבון, את עושה יופי שאת אומרת " נו אז מה?" במקביל תנסי לחשוב ביחד איתו (חשוב שזה יהיה ביחד ולא הוראות שלך) כיצד יכול להגיב, מה יכול לענות, מי יכול לעזור וכו'...
השאלה הגדולה היא מדוע שם עצמו במקום החלש מלחתחילה. לפעמים התייעצות עם בעל מקצוע יכולה לעזור להורים להבין טוב יותר את הגורמים לכך ומה ניתן לעשות על מנת לחזקו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)