צריכה עיצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עיצה
    גילי
    07/09/2011

אני צריכה עצה במצב שאני נתקלת בו שוב ושוב .. לבני בן ה3.6 יש חבר גדול ממנו בשנה ובכל פעם שהם משחקים החבר "מאיים" עליו שאם לא יעשו ככה אז הוא ילך הביתה , אם בני לא יתן את מה שרוצה הוא ילך הביתה , אם לא יתנהג ככה וככה אז הוא ילך הביתה.. בני שכמובן מאוד לא רוצה שהוא ילך הביתה ממש פועל לפיו כמו בובה ובסוף גם הרבה פעמים הוא אומר לו גם להתנצל על כל מיני מעשים (שיגעת לי את הראש תבקש סליחה ומיני כאלו..) ובני כמובן מתנצל . אני יודעת שאיני אמורה להתערב בין אינטראקציה בין הילדים אך המצב הזה כבר ממש חורה לי , מצד אחד אני לא רוצה להמריד את הילד אך אני רוצה להעביר לו מסר ברור שהוא יכול לעמוד על שלו גם במחיר שהחבר ילך , מה עלי לעשות ? בנוסף הוא נורא נפגע מכל מיני אמירות של ילדים ( לי יש ככה ולך אין .. שלי יותר טוב ..יותר גדול .. אתה קטן ..וכו) , ופונה אלי מתוסכל - "אמא הוא אמר לי שככה וככה " ואני לא יודעת מה לענות כדי להקטין את התיסכול , הרבה פעמים אני אומרת "אז הוא אמר ..אז מה " אך זה לא פותר את המצב , אשמח מאוד לתגובה ועצה .

תודה ,
    גילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עיצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה לתשובה

גילי
    07/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עיצה - תגובה

ליאת גרוס
    08/09/2011

שלום גילי
    נכון שלא תמיד כדאי להתערב אבל נראה לי שבמקרה הזה כדאי להסביר ולהנחות כיצד לשמור גם על האינטרסים שלו. מאד חשוב לא בכח ולא בניגוד לרצונו. במקביל חשוב לחזק אותו ואת בטחונו העצמי. לתת לו הרבה מקום בבית ולהקשיב לצרכיו ורצונותיו. חיזוקו יאפשר לו להתנהל אחרת גם מחוץ לבית ואולי אפילו לבחור לו חברים ראויים יותר.
    בנוגע לעלבון, את עושה יופי שאת אומרת " נו אז מה?" במקביל תנסי לחשוב ביחד איתו (חשוב שזה יהיה ביחד ולא הוראות שלך) כיצד יכול להגיב, מה יכול לענות, מי יכול לעזור וכו'...
    השאלה הגדולה היא מדוע שם עצמו במקום החלש מלחתחילה. לפעמים התייעצות עם בעל מקצוע יכולה לעזור להורים להבין טוב יותר את הגורמים לכך ומה ניתן לעשות על מנת לחזקו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו