הסתגלות לגן וחרדת פרידה מאוחרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן וחרדת פרידה מאוחרת
    ליאת
    07/09/2011

שלום. יש לי ילד בן 2.4. לאחרונה, כלומר מזה כחצי שנה, הוא מאוד מאוד דבוק אלי, במובן זה שכל הזמן רוצה "חיבוק", לשבת עלי, להיות איתי, להירדם כשאני לידו. הוא לא תמיד היה כזה דבוק. למשל בגיל של חרדת הנטישה הוא בכלל לא היה כזה, לא בכה כשהלכתי ונשאר עם המטפלת. כעת הוא לראשונה בחייו בגן, אחרי שהיה עם מטפלת בבית במשרה חלקית, ואיתי. אחרי שהייתי איתו כמה ימים בגן, כל פעם שעה-שעתיים, עזבתי פעם ראשונה אתמול. היו צרחות היסטריות, אך חתכתי מייד, מהר. הכנתי אותו מראש שאני אעזוב היום. אחרי שעה הגננות צילצלו שהוא בפאניקה, והגעתי והיה בהיסטריה של בכי. אמרו שאי אפשר היה להרגיע אותו. כעת הן אמרו לי שוב לבוא איתו לגן ולהיות איתו. לדבריהן יש ילדים שזה לוקח להם חודש, ובחודש הזה האמא באה איתם כל יום לשעה. אני די בבעיה, והשיטה נראית לי מוזרה ובטח לא מתאימה לאנשים עובדים. יש איזו עצה להקל ולקצר את התהליך? מצד אחד, אני מכירה אותו, הוא דבוק וקשור אלי מאוד, ולא יירגע איתן כי עוד לא מכיר אותן בכלל. אולי אחרי חודש הוא יותר יכיר אותן, אבל לדעתי גם אז הוא יצרח, ואני בכלל חושבת שזה מבלבל להיות חודש עם ילד בגן. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן וחרדת פרידה מאוחרת - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום לילך,
    נשמע לי שהידל שלך במצוקה, וכדאי לפנות למכון להתפתחות הילד או לפסיכולוג שעובד עם הגיל הרך כדי לברר מדוע הוא כל כך סובל מחרדת נטישה ואיך אפשר לסייע לו.
    בינתיים, עד שתטפלו בעניין, לצערי אני לא מכירה שיטה יותר מוצלחת ממה שהגננות הציעו לך, אולי זה לא ייקח חודש ובכל זאת זה יהיה קצת יותר קל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ורק דבר קטן

שולי
    08/09/2011

אנו לא גרים בישראל, לא יכולים ללכת למכון התפתחות וכולי. גרים במדינה לא הכי מפותחת מבחינה זו, מה גם שבני מדבר מדהים לגילו, משפטים בעתיד ובעבר ומספר סיפורים (כאמור, 2.4), אבל רק עברית , ואני לא יודעת איך יכולים לתקשר איתו במכון התפתחות, גם אם יש פה דברים כאלה. בגן כמובן לא מדברים בשפה שלו. אני חושבת שזה בטח משפיע על הבעיה להיפרד, רק שאני לא בטוחה שזה באמת מפריע לו כל כך, כי כשאני שם הוא מרוצה מאוד מהמשחקים וגם מהפעילויות של השירים והריקודים וכולי. בכל מקרה ההצעה של מכון התפתחות לא רלוונטית. אבל אם את אומרת שזה סביר פשוט להיות איתו בגן כל יום כמה שצריך עד שירגיש נוח, אז בסדר, אני אשתדל לעשות את זה כמה שיותר...אם יש לך עוד איזו עצה בהתחשב במקום מגורינו, אני אשמח לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו