התפתחות מוקדמת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפתחות מוקדמת
    אתי
    08/09/2011

ביתי בת ה- 8 ו- 9 חודשים החלה להראות סימני התפתחות מוקדמת, ובחצי השנה האחרונה היא נמצאת מעקב רפואי בעניין. לאחרונה עברה בדיקות דם וצילום כף יד אשר הראו התפתחות מוקדמת משמעותית, וככל הנראה תצטרך לקבל טיפול תרופתי. ביתי ילדה חכמה מאד (מחוננת) ובאמת מאד בוגרת לגילה (הדבר אף נאמר לי רבות ע"י מורותייה השונות). בשל כך היא גם מבקשת מאד לדעת כל הזמן מה היו תוצאות הבדיקות ולשם מה היא נבדקת. מאד קשה לי להסביר לה את נושא ההתפתחות המוקדמת, והצורך למנוע הופעת ווסת בתוך כשנה, והיא לא מבינה מדוע עליה לקבל טיפול שיעצור את ההתפתחות בשלב הזה. אתמול אמרתי לה שבתוצאות צילום כף היד שנערך לה עולה כי גיל העצמות מתאים לגיל 11, והיא לקחה את זה מאד קשה. אמרה שהגוף שלה לא מתאים לה, ושהיא שונה מכולם וכל היום היתה בהרגשה נוראית וראיתי שקשה לה מאד עם כל מה שקורה, ובבוקר הבחנו שברח לה פיפי במיטה, וכשהתעוררה מיד דיברה איתי נושא ההתפתחות שוב. אני מאד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות, מה להסביר ומה לא להסביר לה, איך להסביר, ובעיקר איך לעזור לה. אודה לעזרתכם הדחופה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מוקדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות מוקדמת - תגובה

ליאת גרוס
    08/09/2011

שלום אתי
    אני לא בטוחה שתשובה דרך הפורום תספיק. אולי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי קצר כדי לחשוב כיצד להתאים את האמירות לבת הספציפית שלכם. מה שניתן לכתוב באופן כללי הוא ש:
    1. חשוב לדבר איתה ולהסביר לה ולא להסתיר.
    2.חשוב להסביר באופן המותאם לה ולגילה. להסביר שיש התפתחות מהירה יותר אבל שיש טיפול תרופתי שיכול להפסיק את זה ולפתור את הבעייה.
    3.ככל שאתם כהורים תהיו יותר לחוצים סביב הבעייה כך גם היא. אם תתיחסו לזה כמשהו פתיר ולא נורא (כפי שזה באמת ומזל שיש תרופות מתאימות) כך גם היא תרגיש.
    4. חשוב לשדר לה שהיא בסדר גמור ואף אחד לא מושלם
    5. חשוב לאפשר לה לשאול ולדבר על רגשותיה עם אדם קשוב ורגוע. רצוי אחד ההורים.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם התפתחות מוקדמת

אתי
    08/09/2011

תודה ליאת על התשובה המהירה. עזרת לי להכניס את הדברים קצת לפרופורציות. בכל מקרה תוכלי להמליץ לי על מטפלת מתאימה (מאד חשוב שזו תהיה מטפלת, כי מאד מפריע לבת שלי שהיא כרגע מטופלת בעניין ע"י רופא ולא רופאה) באיזור השרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם התפתחות מוקדמת - תגובה

ליאת גרוס
    11/09/2011

שלום אתי.
    אני מכירה מישהי בשם מיכל הלפרין בפרדסייה. אם זה מתאים צרי איתה קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו