מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה מניפולטיביתגילה08/09/2011
שלום.
יש לי ילדה בת 7.5 שבזמן האחרון שמתי לב עושה מניפולציות על ההורים, עלינו.
ברגע שהיא רוצה להשיג משהו (לצאת מוויכוח ביני לבינה או ביני לבין אבא שלה, כאשר אנחנו מסבירים לה משהו שעשתה לא בסדר וכו') היא מתחילה כל פעם באותו סיפור והוא:
כאשר היא הייתה קטנה אהבנו אותה יותר, וברגע שנולדה לה אחות (אחות שלה בת 3,5 ויש להם יחסים טובים בגדול), הפסקנו לאהוב אותה. עכשיו אנחנו אוהבים רק את אחותה לדבריה ופחות אותה.
כאשר בפעם הראושנה היא אמרה את זה בבכי, זה השפיע עלינו מאוד והסברנו לה שזה לא נכון. אנחנו אוהבים את שתיהן באותה מידה, ונכון היא גדלה, אבל זה לא אומר שלא אוהבים אותה.
לפעמים אני מגיעה מעבודה וישר ניגשת אליה, אבל היא בתוך הטלוויזיה ומסרבת לתת לי חיבוק ולדבר. זה נורא מרגיז אותי. אני כן מנסה לתת לה תשמות לב, אבל היא לא מקבלת את זה, אלא רק מתי שהיא רוצה - וזה מאוחר בלילה, כשצריך כבר ללכת לישון.
בקצרה, שמתי לב שהיא ראתה שהאמירה שלה שאנחנו אוהבים את אחותה יותר כן השפיעה עלינו, והתחלנו "לרחם" עליה... ולכן .... כל פעם שהיא מתנהגת לא יפה, היא משתמשת בסיפור הזה.
האם כל פעם אני צריכה להסביר לה את אותו הדבר, שזה לא נכון, אנחנו אוהבים אותה באותה מידה, הרי ברור לי שזאת מניפולציה?
האם כאשר אני מנסה לתת לה תשומת לב והיא אינה רוצה (בגלל שהיא רואה סרט או משהו), אלא רק מאוחר בלילה זה בסדר, ומה עושים עם זה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מניפולטיבית - תגובה
ליאת גרוס08/09/2011שלום גילה
אני מציעה שתנסי לשוחח איתה ולהבין מה בדיוק רוצה איך ומתי. בשיחה זו חשוב שתקשיבי לה ולא תאשימיי. יחד עם זאת הסבירי לה מה אפשרי ומה לא.אל תכעסי על הזמן בו היא לא פנוייה אלייך - זכותה. יחד עם זאת גם לך יש זכויות ומגבלות. נסי לתאם ביחד איתה זמן איכות שבועי קבוע. חשוב שבזמן זה יעשו דברים המותאמים לגילה. חשוב שהשיחה תתמקד בה ולא באחותה ולכן אם מדברת הרבה על "למה היא" תאמרי לה "עזבי אותה רגע, מה את רוצה/צריכה, ". כנ"ל לגבי מצבים אחרים בהם מעלה את אחותה.חשוב לא לנהל את השיחה בדיוק בעיתוי בו מתוסכלת או מקנאה אלא בלי קשר לכלום בעיתוי רגוע וניטרלי.
דיאלוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)