טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בוקר טוב יש לי שתי שאלות 1. בני בן שלוש וחצי, מתעקש בבוקר על בגד מסוים שהוא רוצה ללבוש, גם אם הוא מלוכלך או רטוב, הגישה שלי אומרת שזה בחירה שלו ואין לי בעיה שייקח אחריות וילבש מה שהוא רוצה גם אם זה אומר ללכת רטוב או מלוכלך לגן, לעומת זאת בעלי חושב שהוא לא צריך לקבל את הבגד שהוא רוצה, אני תוהה מה נכון יותר כי אני מרגישה שההחלטה שלי מתקבלת מהסבל שחוויתי בתור ילדה שלא הרשו לי ללבוש מה שאני רוצה..
2. בני יוצר קשר עם אנשים בקלות, לעיתים כשאנחנו בתור לאנשהוא או במרפאה וכולי הוא יכול מהר מאוד להסיר את הגבולות החיצוניים עם האנשים שמולינו ולשחק איתם באופן פיזי, להתקרב אילהם מאוד ולהרגיש מאוד בנוח, אני לא מרגישה עם זה בנוח כי תמיד אני חושבת האם זה נוח לאנשים האלה, ואז אני מלמדת אותו שיש גבול בין אנשים שצריך לשמור עליו, ואתמול אחד המבוגרים העיר לי שאולי זה מוקדם מידי ללמד כזה ערך, ושהוא עדיין ילד ואולי כדאי שהוא ילמד את זה בעצמו, אז תהיתי מה כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד