מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שלוש לא מעוניינת בחברהשרון08/09/2011
שלום, בתי בת שלוש ורבע, בת בכורה וילדה שופעת חיים, נבונה מאוד, סקרנית ואוהבת לשחק. עם זאת עד כה לא גילתה עניין ממשי במשחק עם בני גילה, וגם לדברי המטפלות בגן היא מעדיפה בד"כ את חברתן על פני משחק עם הילדים. אני מניחה שחלק מזה נובע מעובדת היותה בת בכורה שהיתה גם בת יחידה עד לאחרונה, ולכך שכל המשפחה (אנחנו, סבים משני הצדדים, דודים, חברות שלי וכו') תמיד הרעפנו עליה הרבה מאוד תשומת לב וזמן. עם זאת חשוב לי להדגיש שאני וב זוגי אנשים חברותיים מאוד ונמצאים הרבה בסיטואציות חברתיות רחבות (ארוחות, פיקניקים, מסיבות) עם חברים או המשפחה המורחבת, ולבתי מזדמן להימצא הרבה בחברת ילדים אחרים. בנוסף בחודשים האחרונים אנחנו מנסים להפגיש אותה באופן יזום עם ילדים מהגן, ואז בד"כ הבילוי מוצלח אך לא נראה שיש לה רצון ממשי ליזום מפגשים כאלה בעצמה.
ההתלבטות שלי היא כזאת: ראשית, עד כמה מדובר בנטיית אופי שלה, באיזה מידה זה שלב בהתפתחות ועד כמה - אם בכלל - רצוי שנתערב כדי לסייע לה ביצירת קשרים חברתיים (ואיך כדאי לעשות את זה). אני מאמינה שלגיטימי לחלוטין אם באופייה היא לא תהיה שוחרת חברה באופן מיוחד, אך חשוב לי לעזור לה במידה והיא זקוקה לחיזוק.
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש לא מעוניינת בחברה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט09/09/2011שרון שלום,
קשרים חברתיים הם חלק מההתפתחות של כל ילד. גם אתם כאנשים מבוגרים חברותיים, מבינים כמה קשרים בינאישיים הם מהנים, נעימים ומתגמלים. חשוב מאוד שתמשיכו כפי שאתם עושים, להמשיך ולחשוף את בתכם להזדמנויות חברתיות מהנות עם בני גילה, למשל על-ידי בילוי עם חברים שיש להם ילדים בגילאים דומים, הזמנת ילדים מהגן והתארחות אצלם וכדומה. ייתכן שהיא זקוקה לעזרתך בתחילת המפגש, או גם תוך-כדי, ויש להמשיך להציע לה את זה. שמתי לב בדברים שכתבת, שאת משתדלת מאוד להיות לא שיפוטית וביקורתית כלפי הילדה, וזה נהדר - לא רק בהיבט החברתי אלא בכלל.
מומלץ לשוחח גם עם הצוות החינוכי בגן, כדי שיסייעו לה להתחבר עם בני גילה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)