ילד בעייתי בגן ששולט בבן שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בעייתי בגן ששולט בבן שלי
    הדסה
    09/09/2011

מה עושים עם ילד בעייתי בגן ששולט בבן שלי (בן 5 בגן חובה), וזה פשוט מעכב לו את ההתפתחות, מונע ממנו לקשור קשרים עם ילדים אחרים, להתנסות בפעילויות אחרות מלבד משחקי בנייה תואם לגו שיש בגן.
    לבקשתי הגננת תשים לב לזה אבל לא יותר מכך
    ודבר נוסף: מה עושים כשרואים ציור בעייתי של אותו ילד שמתעלק - ציור שמלמד שהילד אגרסיבי ותוקפן, הציור משקף באופן ברור את הבעייתיות בילד ששולט בבן שלי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בעייתי בגן ששולט בבן שלי - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום הדסה,
    הילד "הבעייתי" בגן כפי שאת מכנה אותו, הוא עאל הביעה שלך והוא לא בתחום אחריותך. זו גם לא שאלה פסיכולוגית, אלא שאלה אדמנטרטיבית ארגונית - מי פונים. בגן יש גננת וגם פסיכולוגית ואני מניחה שאת אמורה לפנות אליהן, וכך גם עשית, לפחות לגבי הגננת.
    הבעיה שלך היא הילד שלך.אם אותו ילד בגן "נדבק" דווקא לילד שלך יותר מילדים אחרים, השאלה שאת אמורה לשאול היא מה אני עושה עם הילד שלי כדי שזה לא יקרה ולא מה אני עושה עם הילד האחר.
    האם הילד שלי, חלש מדי? תלותי מדי? חסר ביטחון? לא אסרטיבי מספיק כך שזה קורה בעיקר לו? אם כן מה אני עושה כדי לחזק אותו? אלה צריכות להיות השאלות שלך. ילידם דומיננטיים ובעייתים יהיו בכל מקום, אל כל פעם את יכולה לנטרל אותם או לטפל בהם וזה גם לא עניינך. את יכולה לטפל בילד שלך שלא יסבול מהם. אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוגית הגן ולהתייעץ איתה לגבי הבן שלך, כדי לברר מה צריך לחזק אצלו ואיך עושים את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו