מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות על מוותהגר09/09/2011
שלום,
יש לי שתי בנות, הגדולה בת ארבע וחודש, והקטנה בת שנתיים ועשרה חודשים. לפני מספר ימים הגדולה שאלה על קרובות משפחה-רחוקות שלנו שאלות כלליות: בנות כמה הן (הן בנות 12), לאיזו כיתה הן הולכות, איך קוראים לאבא שלהן, במה אמא שלהן עובדת... העניין הוא שאמא שלהן נפטרה מסרטן כשהן היו קטנות. בתי לא הכירה אותה. ציינתי שאמא שלהן מתה, והיא מיד שאלה: "אז מי עושה להן אמבטיה וצמות" ועוד שאלות שמראות על רגישות רבה. בשלב מסויים היא שאלה "למה היא מתה". לשמחתי אחותה הסיחה אותה בדיוק למשהו אחר והיא הלכה לשחק חפני שהספקתי לענות, והחלטתי להתייעץ כדי שאם הנושא הזה יעלנ בקונטקסט זה או אחר אדע לתת תשובות מותאמות. ברור לי שלא צריך להעמיס אינפורמציה ולענות בהתאם לשאלותיו של הילד.... אני גם מאמינה בלהגיד את האמת, בלי דרמות... אבל החשש שלי הוא שאם אספר שהיא היתה חולה, אחדיר לבנות פחד ממחלות. הרי תמיד כשהן חולות אנחנו מסבירים שזה יעבור ותיכף הן יבריאו.
מה אתן ממליצות?
אודה לעזרתכן,
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על מוות - תגובה
סמדר ריינר10/09/2011שלום הגר,
את שואלת נכון. לכן כשמסבירים לילדה על המחלה שגרמה למות אותה אם חשוב כמה שיותר להסביר על ההבדל בין זה למחלות רגילות ולהרחיק את הסטואציה ככל הניתן מהשיגרה שהם מכירות. חשוב להסביר שיש לפעמים מחלות קשות מאוד, שהםן שונות מהמחלות הרגילות שהן מכירות ושיש לרוס האנשים מכו צינון ושפעת, בדרך כלל לא חוים בהן בגיל צעיר, אם זה קורה זה לוקח המון זמן וזה לא פתאומי, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן
הגר10/09/2011תודה רבה על התגובה, אשתמש בכך במידה והשאלות יעלו מנעמה שוב. אני לא אזום שיחה בנושא, כי חשוב לי לענות רק על מה שמטריד אותה ולא להעמיס מעבר לכך.
שוב תודה,
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר10/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)