מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםאמא06/05/2007
שלום!
בני בן השנה ו-7 חודשים החל לומר קקי כאשר הוא מתכווון לעשות, קניתי לו סיר ואני מציעה לו את הסיר בכל פעם שהוא מספר שיש לו, קרה פעם אחת שהוא אמר שיש לו ואמרתי לו בוא נלך לקחת את הסיר ותוכל לשבת ולעשות בו קקי הוא התלהב לבוא איתי אך לא היתה לו סבלנות לשבת הוא ישב דקה וקם ובסוף עשה בחיתול , דרך אגב הושבתי אותו עם החיתול כדי שיתרגל קודם כל לסיר כי זאת היתה הפעם ראשונה שלו, הוא משחק עם הסיר ואני נותת לו חופשיות לעשות בו כל העולה לרוחו, אנחנו קוראים את הספר סיר הסירים והוא מת על הספר הזה ואף מדקלם אותו לפעמים (בדרכו) לבובת הכלב שיש לו. אני מודעת לכך שזהו גיל מוקדם מאוד לגמילה מחיתולים , שאלתי היא : האם כדאי לעדכן את המטפלת שלו ולקחת את הסיר לגן בכדי ליצור עקביות בנושא, או שמא אני ממהרת מדי, יש לציין שאני לא לוחצת עליו ורק כאשר הוא מספר שיש לו קקי אני מציעה לו את הסיר ואם איננו רוצה הוא קם ובזה נגמר, אני פשוט יודעת שכאשר מתחילים בגמילה צריכה להיות עקביות וחשבתי אולי כדאי לקחת סיר גם לגן וגם למקומות אחרים כשנצא מהבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל06/05/2007שלום לך.
נשמע שאת עושה את הדברים באופן יוצא מן הכלל. אכן, הייתי משתפת את הגננת במה שכתבת ושואלת מה היא מציעה לעשות בגן. נשמע שייקח לבנך עוד זמן מה עד שייגמל, אולם, כדאי שיידע היכן נמצא הסיר בגן (או כל אמצעי גמילה אחר).
שיהיה בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אמא07/05/2007עדכנתי את מנהלת המעון לגבי בני ושאלתי אותה אם כדאי להביא סיר לגן בכדי שתהיה לו האופציה ושיידע שיש סיר במעון.
ותגובתה היתה שכרגע הוא בשלב של משחקי גמילה ועדיין מוקדם הביא סיר למעון ואין צורך בכך, ואם הוא ירצה אז יש אסלה קטנה במעון, השאלה היא האם זה לא יבלבל אותו גם סיר וגם אסלה ומעבר לכך אני לא חושבת שאם יאמר את המילה "קקי" הם ישאלו אם הוא רוצה ללכת לעשות באסלה והוא גם אף פעם לא מבקש לעשות באסלה או בסיר אני מציעה לו את הסיר כאשר הוא אומר שיש לו קקי.כמו כן מנהלת המעון הוסיפה שלפעמים ילד נגמל בבית ומוכן לעשות בבית את צרכיו בסיר או באסלה ובגן הוא עדיין לא בשל , גם אולי בגלל שחבריו לכיתה לא גמולים ואיננו רוצה להיות שונה. מה דעתך לגבי התגובה שקיבלתי? ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
שרון באומל07/05/2007שלום לך שוב.
אני מסכימה עם מנהלת המעון שבנך נמצא עדיין בשלב הפרה-גמילה (לפי מה שכתבת). טוב שעידכנת אותה. לדעתי, בקשי ממנה שתראה לו היכן הוא יכול לעשות קקי, אם הוא צריך בגן וכן, דברי עימו גם את על כך. אולי ביום מסויים, כשאת באה לקחת אותו או מביאה אותו למעון, תלכו ביחד לראות את האסלה הקטנה. אני לא מצטרפת לדעתה שילד שנגמל בבית לא תמיד נגמל בגן. אני מאמינה שגמילה אמורה להיעשות בבת אחת בכל המקומות. לפיכך, הייתי משוחחת עימה שוב בעוד זמן מה ומדגישה לה עד כמה זה חשוב לך שתשפו פעולה בנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות
אמא09/05/2007בהמשך לשיחתנו הארוכה אני שוב רוצה להתייעץ לגבי הגמילה של בני, משיחתי עם מנהלת המעון עולה כי לדעתה הוא קטן מדי ויש לי תחושה שהיא פשוט לא מאמינה שהוא יגמל בזמן זה - יתכן והיא צודקת אך אני מנסה ללכת לפי קצב בני ונראה לי שהיא לא מעוניינת להתעסק בזה בשלב זה - חשוב לי שאם בבית אני מציעה לו סיר כאשר הוא אומר קקי שגם בגן יהיה סיר ויציעו לו ואני מוכנה גם להביא סיר שיהיה שם באופן קבוע, ראיתי את האסלה ונראה לי שלמרות שהיא קטנה, בשבילו היא עדיין גדולה וצריך להחזיק אותו - נראה לי שזה קצת ילחיץ אותו האסלה בעוד בבית הוא מכיר את הסיר ומצד אחד אני מנסה לתת לו עצמאות בכך שאתן לו את האופציה לעשות את צרכיו לבד ומצד שני בגן צריך להחזיק אותו כדי שיעשה באסלה שזה חוסר עצמאות. האמת היא שאני מודעת לכך שיתכן והוא יגמל אפילו בעוד שנה אך חשוב לי ליצור עקביות בנושא. אני רוצה להתייעץ בנוסף בשביל גיסתי שבנה בן השנתיים וחצי עם בני במעון בכיתה של הגדולים יותר - גם הוא הראה סימנים ואף עשה את צרכיו כמה פעמים באסלה עם ישבנון בבית וגיסתי מאוד שמה לב והציעה לו כאשר התריע שיש לו, אך לשתינו יש תחושה שבגן לא מעוניינים להתעסק בכך יותר מדי והמטפלות שלו אמרו שבגן הוא לא מבקש בכלל - האם ייתכן שבבית היה עושה צרכיו באסלה בהתלהבות ובגן לא דיבר על זה כלל? אני יודעת שגם לא כל כך מדברים איתם על זה שלפי דעתי בגילם כבר אמורים לדבר על קקי ופיפי בצורה הכי חופשית והכי טבעית שיש , בכל אופן בנה הפסיק לעשות את צרכים גם בבית ומסרב בכל תוקף להתעסק בכל מה שקשור בעניין אפילו את הספר סיר הסירים שאהב לקרוא כבר איננו רוצה להסתכל עליו עכשיו שתינו חוששות שאולי במעון הם מעכבים את עניין הגמילה.מה עלינו לעשות לדעתך?
דרך אגב בכיתה של בני ישנם רק 5 ילדים יחד איתו פחות או יותר בני גילו ובכיתה של בן גיסתי קיימים 18 ילדים מגיל שנתיים עד 3 וקצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שטרם קיבלתי תשובה
אמא10/05/2007החלטתי לגבי בני בן השנה+8 לחכות עם עניין הגמילה , התייעצתי על בעלי לגבי העניין והחלטנו שעידוד מבחינתנו עלול להתפרש כהאצה אצלו אז החלטנו לקחת את העניין לאט ולחכות לצעד נוסף ומשמעותי יותר לסימן גמילה מצידו כרגע יש סיר בבית והוא יודע איפה הוא מוכן ואם ירצה יגש אליו,כמו כן אנו תמיד נדבר על עשיית צרכים בצורה הכי פשוטה והכי טבעית שיש, כולם נגמלים בסופו של דבר - מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון של אמא
אני10/05/2007היות ואני בשלב גמילה עם בני קראתי בעיון רב את כל הנאמר פה , ורציתי להוסיף מנסיוני בתקווה לעזור לך קצת למרות שהעניין מאוד אינדיבידואלי. אז ככה יש לי שני בנים הקטן בן שנתיים בסוף החודש והגדול בן 3 ו-3 חודשים.בשנה שעברה בדיוק בתקופה זו ניסיתי לגמול את בני הגדול וגם לי לא היה שיתוף פעולה מהגן, וכמו שתיארת גם אצלי בבית היה רצון לגמול גם מצד הילד אך ללא הגן לא הצלחתי - ועזבתי את זה כמוך כי חשבתי שאני אולי מאיצה בו. השנה בסביבות פסח התחלנו שוב ותוך שבוע וחצי שבועיים הילד גמול - אין לי ספק כי היות והילד בוגר יותר הוא מבין את העניין טוב יותר וקל לשתף אותו בעניין, אחיו הקטן מראה נכונות בעניין כעת והחלטתי כי בהמשך לקראת סוף הקיץ אנסה לגמול אותו בעצמי ללא צורך בגן (הוא יהיה בחופש באוגוסט). נכונה תחושתך לדעתי כי בגן לא ממהרים לשתף פעולה והם אוהבים לעשות זאת עם קבוצת ילדים ולא עם בודד אולי כי העניין דורש תשומת לב מיוחדת והשקעה מצידם.אם החלטת לפרוש מהעניין זה בסדר ככל שהילד יגדל יקל לך ולו בעניין אך אני עדיין חושבת שיכולתי לעשות זאת עוד בשנה שעברה.ד.א. ממאמרים שקראתי בנושא אם מאיצים בילד - יכולה להופיע רגרסיה בשלב מאוחר יותר ואפילו בגילאים בוגרים (עד גיל 5,6).אם תרצי מידע נוסף אשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דליה
אמא10/05/2007תודה לך , תראי החלטתי להשהות את העניין לא רק כי אין שיתוף פעולה בגן, הבנתי שאולי זה מוקדם מדי, כי את ההבנה יש לבני, הוא יודע שאפשר לעשות צרכים בסיר/אסלה, אבל אולי מבחינה פיסית זה מוקדם והסוגרים שלו עוד צריכים להתחזק, ייתכן שגם מבחינה נפשית זה גם עדיין מוקדם ואולי בכלל קשה לו להיפרד מהתיתולים, ולכן החלטנו אני ובעלי לתת לו עוד קצת זמן לשחק עם הסיר ולהכיר אותו יותר, מבחינתנו אנחנו נחכה שיהיה סימן נוסף לגמילה ונמשיך לדבר על הנושא ונמשיך להציע לו, וברגע שנראה סימן נוסף כמו פחות פיפי בתיתול או הרצון להוריד מכנסיים אז אני אתחיל עם זה שוב בצורה עקבית מאוד וגם אם בגן זה לא מתאים להם אני אתעקש ואלחם על זה, כי אחרי הכל אנחנו ההורים מחליטים מתי לגמול, אחרי הכל הפחד שלנו היה שאולי עצם זה שאנחנו שמחים שהוא יושב בסיר ומעודדים אותו מאוד ומשבחים עלול לגרום לו להאיץ את התהליך , זה מה שקרה עם גיסתי, בהתחלה בנה שיתף פעולה בהתלהבות ואח"כ נסוג בקיצוניות - יכול להיות שהוא רצה להיות כמו גדול, ורצה להוכיח את עצמו בעיניי הוריו ולרצות אותם ועדיין לא היה בשל נפשית, אני לא יודעת ייתכן ואני טועה אך בינתיים נחכה עם זה קצת,אנחנו לא ממהרים וגם אם טעיתי וחיכיתי לשווא אז לא נורא אולי תהליך הגמילה יהיה מהיר יותר וקל יותר כשיהיה גדול מאשר בגילו הנוכחי.ושוב תודה לך על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי עם האינטואיציות שלך
אני10/05/2007נשמע שאת יודעת להקשיב לצרכי הילד, ורגישה כלפיו, בהצלחה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע גמילה ומעון
ציפי רוזנבלו07/06/2009שלום,
הבן שלי בן 2 מסוגל לגמרי להתאפק, כבר שבועיים הוא מסתובב עירום בבית והולך לשירותים כשאני שואלת אותו עם הוא צריך( בעיקר כשהוא מראה סימנים) לעיתים רחוקות הוא רץ לבד, ממש ברגע האחרון .
בסוף שבוע שעבר החלטתי החלטה ספונטנית שיעלה הוא מסוגל להוריד את החיתול גם במעון ובאמת אחרי יום של הכנה הוא הלך ללא חיתול.
במעון הוא מתאפק ולא מבקש מהמטפלת , היום הוא התאפק כל היום מ-8 עד 15!!!
אז פיזית אני בטוחה שהוא מסוגל .
איך לפעול אל מול המעון( הוא הראשון והיחיד בקבוצה שלו שנגמל)
האם זה טבעי שהילד מוצא את השליטה ואולי הנאה מהעסק??
תודה רבה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)