התנהגות חברתית של בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות חברתית של בת 8
    מירי
    10/09/2011

ביתי בת 8 , כיתה ג, היא אינה יודעת למתן את תגובותיה.
    לדוגמא, חברתה לשולחן הכיתה הניחה ספר שנגע בספר של ביתי וביתי התעצבנה עליה וביקשה שתעיף את הספר.
    מאז כיתה א' אני משוחחת איתה ומנסה להציע דרכי התמודדות אחרות , נעימות יותר ומסיבה לה שאם תדבר בעדינות ונעימות תזכה לחברות וליחס חם מהסביבה,
    אבל היא מתקשה ליישם...
    אשמח לתובנות , רעיונות.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית של בת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות חברתית של בת 8 - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום מירי,
    אולי תוכלי לשתף יותר במהות הבעיה, למי היא מפריעה, האם זה פוגע בה חברתית, איך מגיעים אלייך הדיווחים על הבעיה, האם זה בא לידי ביטוי גם בבית, וקצת על המבנה המשפחתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

מירי
    10/09/2011

התגובות שלה פוגעות במעגל החברתי המאוד מצומצם שלה, ,בשעות אחה"צ היא מנסה להתקשר לחברות ולא מצליחה לקבוע .
    היא מספרת לי על המיקרים בכיתה, לפני מס ימים ניסתה להשתלב במשחק של מס ילדים בשעת ההפסקה ואמרו לה שאין מקום והיא הסתובבה לבד כל ההפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום מירי,
    עדיין לא ענית לי על כך השאלות שלי, למשל מבנה המשפחה והאם זה בא לידי ביטוי גם בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

מירי
    10/09/2011

סמדר,
    גם בבית עם אחותה הקטנה אני שמה לב לחוסר מתינות בתגובות.
    אם אחותה שקטנה ממנה בשלוש שנים לא רוצה לשחק משחק היא מגיבה : "אוקי , אז לא משחקים ואני לא חברה שלך."
    בבית היחסים טובים מאוד בין ארבעתינו (בעלי, בנותיי ואני)
    אנו משתפים, מחזקים ומעצימים אחד את השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    11/09/2011

שלום מירי,
    יכול להיות שהתגובות העוצמתיות של בתך קשורות לכך שהיא מאוד נעלבת או מאויימת בסיטואציות מסויימות. לכן העבודה על השינוי ההתנהגותי לא יכולה לבוא ללא עבודה על שינוי התפיסה שלה. למשל כשהיא מגיבה כך לאחותה, חושב לדבר איתה ולהגיד לה שלפי התגובה את מבינה שהיא נעלבה מאחותה. אבל אולי אפשר לחשוב על כך שזה לא אישי, ואחותה לא התכוונה לפגוע בה, אלא פשוט לא בא לה לשחק במשחק הזה באותו רגע. וכך לעבוד איתה על כל מיני סיטאוציות שעולות ולנסות להרגיע את החרדה והעלבון שעולים אצלה על מנת שתוכל אכן להגיב יותר במתינות. אפשר גם להציע לה בכלל לספור עד 5 או עד 10 לפני שהיא מגיבה. זה יאפשר לה לחשוב וקצת להרגע לפני התגובה וכך התגובה תהיה פחות אימפולסיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו