אחיינית מפונקת מאוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחיינית מפונקת מאוד
    דודה צעירה
    11/09/2011

שלום רב,
    יש לי אחיינית מפונקת מאוד וכמובן שהסיבה לכך היא שהוריה מפנקים יתר על המידה.
    אני אוהבת אותה מאוד וגם את הוריה ולכן אני מעוניינת לפעול בעניין...
    בהתחלה חשבתי לא להתערב אבל כואב לי על הילדה היא בת 7 וחצי ואני רואה שהיא סובלת מאוד מהפינוק - היא כל כך מפונקת שבבית הספר הילדים כבר ממש שונאים אותה ומציקים לה בגלל זה. היא ילדה חכמה ומנומסת באופן כללי, אבל מאוד בכיינית ושתלטנית ורוצה שיעשו כל מה שהיא אומרת ואם לא היא צורחת כל כך חזק עד שמתייחסים לבקשתה.
    אני יודעת שהתנהגות כזו תפגע בה המון גם בעתיד ואם לא יפעלו עכשיו יהיה עוד יותר קשה לשנות את זה אחר כך.

אשמח לקבל המלצה על ספר טוב שאוכל לרכוש להוריה... חשבתי שזו דרך טובה לרמוז להם. ומה דעתכם באופן כללי? כדאי לי בכלל להתערב? ובהתחשב בעובדה שלי נולד תינוק לא מזמן ולהם יש כבר שלושה ילדים (והיא הכי קטנה).

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחיינית מפונקת מאוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחיינית מפונקת מאוד - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/09/2011

לדודה שלום,
    קשה לך לראות מהצד את ה"טעויות" והכשלים של האחיינית והוריה. אולם כאמא את יודעת גם כמה התערבות של אדם חיצוני והערות על ההורות (גם מאנשים קרובים) פוגעות, מכעיסות ומכאיבות לפעמים. לכן התגובה המתאימה קשורה בטיב הקשר שלך עם האחיינית ועם הוריה. עדיף לדבר עם כל אחד מהם ישירות, במידה ואת מרגישה שהקשר הוא מספיק חזק שהשיחה איתך תועיל ולא תפגע ביחסים. עדיף לא לרמוז אלא לדבר ישירות אם ניתן. עם הילדה מומלץ לשוחח על הנושא - אם בכלל - אחרי שצפית בהתנהגות שלה, כדי שתוכלי לתת לה דוגמא מהזמן האחרון.
    אך שוב, יש לשקול את השיחה בהתאם לטיב היחסים שלך עם הנוגעים בדבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו