מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחיינית מפונקת מאודדודה צעירה11/09/2011
שלום רב,
יש לי אחיינית מפונקת מאוד וכמובן שהסיבה לכך היא שהוריה מפנקים יתר על המידה.
אני אוהבת אותה מאוד וגם את הוריה ולכן אני מעוניינת לפעול בעניין...
בהתחלה חשבתי לא להתערב אבל כואב לי על הילדה היא בת 7 וחצי ואני רואה שהיא סובלת מאוד מהפינוק - היא כל כך מפונקת שבבית הספר הילדים כבר ממש שונאים אותה ומציקים לה בגלל זה. היא ילדה חכמה ומנומסת באופן כללי, אבל מאוד בכיינית ושתלטנית ורוצה שיעשו כל מה שהיא אומרת ואם לא היא צורחת כל כך חזק עד שמתייחסים לבקשתה.
אני יודעת שהתנהגות כזו תפגע בה המון גם בעתיד ואם לא יפעלו עכשיו יהיה עוד יותר קשה לשנות את זה אחר כך.
אשמח לקבל המלצה על ספר טוב שאוכל לרכוש להוריה... חשבתי שזו דרך טובה לרמוז להם. ומה דעתכם באופן כללי? כדאי לי בכלל להתערב? ובהתחשב בעובדה שלי נולד תינוק לא מזמן ולהם יש כבר שלושה ילדים (והיא הכי קטנה).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיינית מפונקת מאוד - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט13/09/2011לדודה שלום,
קשה לך לראות מהצד את ה"טעויות" והכשלים של האחיינית והוריה. אולם כאמא את יודעת גם כמה התערבות של אדם חיצוני והערות על ההורות (גם מאנשים קרובים) פוגעות, מכעיסות ומכאיבות לפעמים. לכן התגובה המתאימה קשורה בטיב הקשר שלך עם האחיינית ועם הוריה. עדיף לדבר עם כל אחד מהם ישירות, במידה ואת מרגישה שהקשר הוא מספיק חזק שהשיחה איתך תועיל ולא תפגע ביחסים. עדיף לא לרמוז אלא לדבר ישירות אם ניתן. עם הילדה מומלץ לשוחח על הנושא - אם בכלל - אחרי שצפית בהתנהגות שלה, כדי שתוכלי לתת לה דוגמא מהזמן האחרון.
אך שוב, יש לשקול את השיחה בהתאם לטיב היחסים שלך עם הנוגעים בדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)