קשיים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים
    ענת
    11/09/2011

שלום,
    בני בן שנתיים וחמישה חודשים, נדמה כי קשה לו עם ילדים בני גילו והוא מתחבר יותר לילדים גדולים, בני 5 ומעלה. אבל גם כשהוא נמצא בחברתם יש הרגשה כאילו הוא נודניק, נדבק דווקא לילדה ספציפית ולא עוזב אותה, וכל הזמן אחר כך מדבר עליה, אני מסתכלת על ההורים האחרים ויש לי הרגשה כאילו הם חושבים שבני קצת יותר מדי "נדבק". למשל , היינו בים וראה ילדה אחרת בת גילו דווקא, אבל הוא רדף אחריה ורצה את קרבתה (ונראה שהיא לא כל כך) והתקרב אליה וחיבק אותה. מצד אחד אני רוצה שישחק עם ילדים ואני רוצה שיהיו לו חברים, מצד שני אין לי מה להציע לו- לי אין חברות ואין לי גם מכרות עם ילדים, ואני לא מתחברת בקלות עם אנשים. איך אוכל להיפגש עם ילדים אחרים אחר הצהריים על מנת לחדד את הקשרים החברתיים שלו?
    ועוד שאלה-כשמגיעים אליו הביתה שכנים (ילדים בני 6-8) הוא נורא מתרגש ודוחף ומכה אותם אבל מצד שני נורא שמח שהם מגיעים. למה זה קורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום ענת,
    נדמה לי ששאלת פעם ועניתי לך. בכל אופן אענה שוב. לילד שלך אין שום בעיה חברתית. ילדה בת 5 היא מבחינתו כמו אחות גדולה וזה וטבעי שהוא מעריץ אותה ורוצה את קרבתה. כדי שיתרגל לילדים בני גילו עלייך לתאם עם האימהות כדי להזמין את הילדים הבייתה אליכם או להיפגש אצלם, ולתת לילדים פשוט לשחק.
    בבית את יכולה ללמד אותו מיומנויות חברתיות - על ידי כך שתשחקי איתו משחקים מתאימים לגילו.(או משחקי דמיון שהוא יוזם או משחקי קופסה שכתוב עליהם שמתאימים לגילו).
    זה קצת מוקדם מדי לדאוג בגלל קשיים חברתיים הוא רק בן שנתיים וחצי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו