לכ' סמדר ריינר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    11/09/2011

שלום,
    הגננת לא מסכימה שהילד יקום מהשולחן בזמן האוכל. מה שקורה שהילד בוכה הרבה זמן וגננת מחבקת אותו עד שהילד ירגע. הגננת גם לא נותנת לילד לצאת בחוץ בגלל שהוא לא אכל. שאלתי את הגננת, אם המצב הזה לא ירד את הביטחון עצמי של הילד בגן? התשובה שלה: "עדיף לפעמיים שירד ביטחון בשביל שידע להתנהג". הילד גם בלי זה עם הקשיים חברתיים. הוא לא ילד קשה, ובכלל לא. האם יש עוד אופציות לעזור לשנות את ההתנהגות של הילד? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום אוקסנה,
    אני חושבת שזה בסדר שהגננת לא מאפשרת לו לקום במאצע האוכלל ומחבקת אותו כשהוא בוכה, היא לא מורידה לו את הביטחון, אלאל להיפך מחזקת אותו בכך שהיא מחבקת אותו ומציבה לו גבול. ילידם זקוקים לגבולות כדי לחזק את הביטחון העצמי שלהם.
    לגבי העובדה שהיא לא נותנת לו לצאת אם הוא לא אכל, פה אני פחות מסיכמה איתה, אני חושבת שאם הוא יישאר רעב זו בעיה שלו, (אלא אם הממש ממש רזה או שיש לו בעיה בריאותית) וחבל להיכנס איתו למאבקי כוח בעניין הזה, אם הוא יבין שאחר כך הוא נשאר רעב הוא כבר יעשה את החישוב שלו להבא, בלי שום מאבקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכ' סמדר ריינר

אוקסנה
    12/09/2011

שלום ותודה על תגובתך,
    היום הילד פשוט לא רוצה ללכת לגן. בגן זה היה משהוא לא רגיל, היה בוכה הרבה, לא ירד כל הדרך עד הגן וגם בגן מהידיים. ועד עכשיו הילד אומר לי "הגן סגור". בגלל כל המצב הזה הילד לא רוצה גן, הילד אחר מהגן התחיל להרביץ לילד שלי בגלל שהילד שלי בוכה. לפי מה שהבנתי מהגננת שכל המצב הזה עושה אותו נמוך. וכל זה בגלל שהילד, לא רוצה לשבת עם כולם בזמן האוכל, ובגלל שהוא לא אוכל מה שהגן נותן (האוכל שהגן רוצה לתת לילד - זה בשביל שהילד ילמד ללעוס). מה לעשות כדי שהילד לא ירגיש נמוך מהילדים אחרים בגן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    13/09/2011

שלום אוקסנה,
    כדי כדי לחזק את הביטחון העצמי של הילד שלך כדאי שתעודדי אותו, שיש לו כוחות להתגבר, שהוא לא חייב לבכות, הוא יכול להתמודד, הוא יכול לאכול את האוכל שבגן, זה אוכל שטוב עבורו, ושהוא ילד גדול, מוכשר, וחכם, אין סיבה שהוא יבכה מכל דבר ואכן יש דברים שהוא בודאי מצליח בהם יפה בלי לבכות, ותני לו דוגמאות של הדברים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו