נשיכות אצל ילד בן 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשיכות אצל ילד בן 3
    אפרת
    12/09/2011

שלום רב
    בני בן ה- 3 ו- שלושה חודשים, ילד מקסים מדבר יפה, מסביר את עצמו יודע לשחק לבד, מצייר ברמה גבוה (יחסית לגילו ע"פי הגננת) אך הוא נושך בגן. אני לא מצליחה להבין מאיפה זה בא. לדוגמא הוא נושך כאשר ילד לוקח לו צעצוע, או כאשר הו מתוסכל - כך נראה לי. אני לא מצליחה לגרום לו להספיק וכן אני מסיברה לו בבית שבמקרה והוא כועס שיפנה לגננת ולא ינשוך.

מה ניתן עוד לעשות? אני די מיואשת מהמצב

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכות אצל ילד בן 3 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/09/2011

אפרת שלום,
    כפי שהבנת בעצמך והיטבת לנסח, הנשיכות הן ביטוי לכעס ולתסכול טבעיים, שהילד לא מצליח לתת להם ביטוי תואם ויעיל יותר כיום. לצד ההסבר לילד כיצד לנהוג כשהוא כועס (אפשר ממש ללמד אותו מה אומרים, למשל: "אתה יכול להגיד לאמא, אמא אני רוצה לצייר עוד ציור, ואמא תקשיב לך...."), חשוב גם לגרום לילד להפסיק עם הנשיכות באמצעות סנקציות ועונשים, ותגמול על התנהגות חיובית. תשוחחי על כך עם הגננת, כדי שהיא תגיב לנשיכה בזמן אמת, שכן שיחה בבית אחהצ אינה יעילה לגבי אירועים בגן.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו