מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק בכיין ונצמדלילך12/09/2011
שלום,
בני אוטוטו בן שנה. אני איתו בבית. חייכן, סקרן ותקשורתי עם הסביבה הבוגרת. יחד עם זאת, פעמים רבות גם כשאנחנו שנינו לבד מתקשה להעסיק את עצמו, זוחל אחרי ובוכה, מקטר שארים אותו. לרוב אני מרימה אותו, מרגיעה, ומנסה לעניין אותו שוב בצעצוע/ספר/משחק. זה עובד לכמה דקות ואז שוב רוטן/בוכה. גם כשאנחנו במקומות אחרים- עם אנשים/ילדים הוא נוהג כך. משחק ואחרי כמה דקות נמצד אלי- בוכה /רוצה ציצי.
אני מנסה להבין ממה זה נובע. יש לציין שזה כבר מינקות -עוד לפני שהחל לזחול. כאשר היה שוכב על השטיח לדוגמא היה בוכה ומקטר והייתי מרימה.
אשמח לקבל המלצה/השערה מה גרם לעניין ומה אני יכולה לעשות בנדון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בכיין ונצמד - תגובה
סמדר ריינר13/09/2011שלום לילך,
ההתנהגות שאת מתארת היא אופיינית לגיל. תינוקות בגיל הזה עדיין לא אמורים להעסיק את עצמם, ובטח לא מגיל קטן יותר. בגיל הזה ילדים צריכים "לתדלק" את אמא מדי כמה זמן, ולהיות בטוחים שהיא לידם והיא איתם גם במחשבות שלה ובפניות שלה. עם הגיל, כשהוא ירכוש "קביעות אובייקט" הוא יוכל לדמיין שאת ממשיכה להתקיים גם כשהוא עסוק בשלו וגם כשהוא לא רואה אותך. יש עוד הרבה זמן לזה. חשוב שתאפשרי את השלב הנוכחי ולא תדחפי אותו להתפתחות מעבר לגילו כי ייתכן שזה מה שמגביר את המצוקה וההיצמדות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)