ילדה בת 14 לא שותפה בבית בכלום....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 14 לא שותפה בבית בכלום....
    אלי
    13/09/2011

יש לי בעיה מציקה אנחנו 6 נפשות בבית ....ילד בן 7 ,ילדה בת 8, ילדה בת 14 וילד בן 13.
    החיים יפים בבית שלנו .. הילדים למעט הילדה בת 14 , שמחים ומשחקים ביחד ויש שיתוף טוב וחזק בכל הקשור לשיחה , משחקים..להיות ביחד... זה יכול להיות שעות מרובות ולפעמים בשבתות .. הם משחקים בבית ומוותרים על יציאה שאני מציע להם. מלמדים אחד את השני בכל תחום שצץ להם... עד כאן הכל בסדר... אולם הילדה בת ה- 14 וזה נמשך בכל שנות התבגרותה ... מנותקת ממשפחתה... היא ילדה טובה ... לומדת מצליחה בלימודים מכבדת את הוריה .. אולם פשוט לא עושה כלום בבית לטובת האחים האחרים..
    היא מגיעה מביה"ס סוגרת את דלת חדרה ... משוחחת עם חבריה וחברותיה .. בפאלפון .. בפייסבוק וזה כל עולמה... לא מחליפה מילה עם האחים שלה וגם לא איתי אבא שלה .ולפעמים עם אימא וזה גם שהיא צריכה משהוא ללכת לקנות וכדו'.. לא מתייעצת או פונה בשאלה .. לא מגיעה לשיחה אפילו קלה עם אחיה ועם הוריה.. לא יוצאת לסלון מחדרה לשבת איתנו... המפגשים אתה והשיחות הנם רק בארוחת ערב וזה גם ל- 5 דקות ...שוחחתי אתה על כך הרבה פעמים ,, אמרתי לה שהיא מפסידה את הילדות של אחיה ,, הצעתי לה כמה פעמים לקרוא לאחיה הקטנים, לשבת אתם אפילו חצי שעה על השיעורים, להראות התעניינות , לשתף אותם ... להכניס אותם לחדרה .. אבל זה לא עוזר ,, אני אבא שיכול להיות אסרטיבי מאוד... אולם השארתי את המצב .. ללא כל התערבות רבה היות ונתתי לאשתי להתמודד אתה.. אשתי אמרה לי .. תראה יש הרבה בנות כאלה .. זה גיל כזה וכדו'.. האמת שהיא מעירה לה .. מנסה לשנות את דרכה אבל זה לא עוזר...
    לפני כמה חודשים ישבתי בחדרה והסברתי לה כי הא לא שותפה לכלום בבית וביקשתי ממנה , לצאת לפעמים לסלון להיות ביחד איתנו... לראות סרט ביחד... לקרוא לאחים הקטנים שלה שהם מיוחדים במינם,, לשחק אתם חצי שעה ,, לשבת אתם .. לשאול איך היה בביה"ס ,, לנסות להשקיע בהם חצי שעה ביום... הילדים מאוד אוהבים אותה ... אבל כשהם נכנסים לחדרה אחרי 10 דקות היא אומרת להם .. לא נוח לי .. את הורסת לי את השמלה .. למה את נוגעת בזה תצאו בקשה מהחדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך קצר.......

אלי
    13/09/2011

לעניין החברות שיש לה .... או..... כאן היא משקיעה 100 מעצמה .. יש לה המון חברות שאוהבות אותה.. הבית שלנו פתוח... והחברות שלה כל הזמן מגיעות אליה,, וישנות אצלה.. יוצאת לבלות אתם... וכל עולמה זה החברות... חברים.. בילויים.. יציאות ודוק.
    החלטתי לטפל בזה... לדבר אתה ... להבהיר לה ... אני חושב להטיל עליה סנקציות ," כמו אין מחשב.... יותר ואין טלוויזיה וכדו'... אולי זה יוציא אותה מחדרה..ישנה משהוא ... אולי תפנים....
    האמת שאין לי צל צלו של מושג מה הדרך הנכונה לטפל בזה.. אני אובד עצות ... ממש לא יודע איך לפעול ... ברכות ... בנוקשות... מה דרך המלך כאן.... האמת לא רוצה להפריע לה בחייה היא נראית מאושרת ... אבל מה עושים ... חבל שהיא כך..

אבקש התייחסות עניינית עצה לדרך טיפול בבעיה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצר....... - תגובה

סמדר ריינר
    13/09/2011

שלום אלי,
    הדרישות שלכם מהבת שלכם הן לא במקום. לגמרי לא. מה שאתם מבקשים ממנה זה לקחת סוג של חסות על אחיה הקטנים, להיות בתפקיד הורי עבורם. הם לא בגילה, אין לה שום דבר משותף איתם, ואתם רוצים ממנה לתפקד כסוג של אחות בכורה, אמא קטנה. זה לא מעניין אותה ובצדק. אין לה חובות כאלה כלפי האחים שלה. היא לא בחרה להביא אותם לעולם, והיא לא חייבת לטפל בהם. זה מה שאתם בעצם דורשים ממנה. היא לא אשמה שהיא נולדה ראשונה. לאחרים האחרים יש דברים משותפים זה עם זה כי הם קרובים בגיל. היא לא. אתם יכולים לצפות ממנה לחובות בבית במובן של לעשות תורנות כזו או אחרת בהתאם לגילה - למשל להוריד את הפח, או לשרת את עצמה בנושאים מסויימים, אבל אתם לא יכולים להכריח אותה לאהוב את האחים שלה בדרככם. אני ממליצה לכם לרדת מהעניין. אם תרדו ממנו להרבה זמן, אני מעריכה שהיא מיוזמתה תרצה להתקרב אליהם, אבל בדרכה ולא כמו שאתם רואים לנכון בהכרח.
    מעבר לזה, היא נמצאת בגיל שבו החברים נהיים הרבה יותר חושבים מהמשפחה, גם טבעי ובמקום ורצוי שתבינו ותהיו סובלניים לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלי
    13/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו