הערכה עצמית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הערכה עצמית
    טלי
    13/09/2011

יש לי ילד בן 6 מקסים חכם, חברותי ושובה לב לכל הדעות. העניין הוא שהערכה העצמית שלו נמוכה מאד. הוא תמיד בטוח שלא רוצים לשחק איתו, או צוחקים עליו או שהוא אף פעם לא מצליח (למרות שיכול להצליח עשרות פעמים ואז פעם אחת להפסיד-הוא זוכר רק את ההפסד), בעבר שמעתי אותו מדבר לעצמו וקורא לעצמו טמבל או דפוק. אני חיבת לציין שאף פעם אף פעם אף פעם לא אמרנו לו שהוא לא יכול או טיפש או דפוק וכו' תמיד אמרנו לו שהוא יכול/ מצליח וגם אם לא - לא נורא. כשהדברים באים לידי ביטוי אני כועסת עליו כ"כ, היחס אל עצמו כ"כ מרגיז אותי ואני כבר חסרת אונים. כל מעגלי החברה סביבו אומרים לו שהוא חכם ומצליח, שיש לו חברים וקליטה מהירה ובכל זאת - זה לא חודר פנימה - אין לו אמונה במה שהסביבה אומרת או נוהגת כלפיו. מה לעשות??? איך להעלות לו את הבטחון /הערך העצמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכה עצמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכה עצמית - תגובה

סמדר ריינר
    16/09/2011

שלום טלי,
    הייתי בודקת אם ההתנהגות הזו הי אאל חלק ממנגנון שנועד לקבל תשומת לב. יכול להיות שהוא למד שאם הכל בסדר הוא לא מקבל מספיק התייחסות, ואילו חוסר הביטחון שלו מאוד מעורר אותך לתגובה. תנסי להניח לנושא לכמה זמן. בעיקביות. אם זה לא עוזר, ייתכן שיש מקום לפנות לטיפול מעמיק יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

טלי
    17/09/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה - תגובה

סמדר ריינר
    18/09/2011

שלום טלי,
    לא ברור מה הבעיה, קיבלת התייחסות לפני יומיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו