מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפסיכולוגית - הסתגלות לגן של תינוקתאמל'ה14/09/2011
שלום,
בתי בת 10.5 חודשים. עד תחילת החודש הייתה איתי בבית (לא עבדתי).
ב-1.9 הכנסנו אותה לפעוטון (7 ילדים ו-2 מטפלות).
במשך 3 ימים הייתי איתה שם 8:00-10:00. הכל נראה היה בסדר, היא שיחקה ואכלה (אף שמעט יחסית).
אח"כ השארתי אותה לבד (אחרי שהנחתי אותה על המזרונים לשחק בצעצועים) והלכתי, ובאתי לאסוף אותה בשעה 12:00 - כך במשך כשבוע.
היומיים האחרונים אני משאירה אותה בגן עד 15:00.
בשבוע האחרון נשארתי מחוץ לגן הדלת כ-3 פעמים ושמעתי שבתי בוכה נורא ולא מפסיקה. היום נשארתי שם למעלה מ-30 דקות והיא לא הפסיקה לבכות. לא ראיתי מה קורה בגן. כשיצאתי היא הייתה על הידיים של הגננת (אני קוראת לה גננת אבל אין לה תואר בחינוך/הוראה) אבל אח"כ שמעתי שהיא והמטפלת חוזרות לעסוק בענייניהן (חיתולים אוכל וכו') ולא מתייחסות כלל לבכי של בתי (לא דיברו איתה, לא ניסו להרגיע).
אתמול אחרה"צ נדבקה אליי ולא הסכימה לשחרר; לא הסכימה לעבור לידיים של סבתא שלה; לא אכלה כמעט בגן; היא משלשלת בבקרים; עושה פרצוף עצוב וחושש איך שנכנסים לאוטו; הלכה לישון מוקדם... כאילו היא בדיכאון.
אני מאוד מאוד חוששת שהבכי הזה בבוקר בתוספת היעדר ההתייחסות של המטפלות לבכי שלה והעובדה שהיא רואה שהיא בוכה ללא יחס ומבלי שאני חוזרת לנחמה תיצור אצלה איזושהי טראומה שתפגע בחוזקה הנפשי והריגשי.
אציין שמדובר בילדה עצמאית, חייכנית, טובה (שאינה נוהגת לבכות אף פעם), אוהבת ילדים. עכשיו נראה שכלום לא מעניין אותה, כך על פניו.
האם יש בסיס לחששות שלי לגבי טראומה. האם יש דרך להקל על ההסתגלות? משהו שאני יכולה לעשות? לשבת איתה בגן כמה ימים? כל דבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפסיכולוגית - הסתגלות לגן של תינוקת - תגובה
סמדר ריינר15/09/2011שלום לך,
גן שבו לא מתייחסים לבכי של התינוקת וגם לא מדווחים לך עליו, צריך לחשוב טוב האם הוא גן שמתאים לתינוקת שלך. לדעתי הם היו חייבים לדווח לך שהיא לא מסתגלת. מדובר בתינוקת קטנה מאוד והייתי שוקלת האם להוציא אותה למסגרת קטנה יותר, ועושה שם מהלך התסגלות ארוך הרבה יותר ומדורג. ילידם בגיל הזה נמצאים בשלב קריטי של התבססות תחושת הקביעות והיציבות של דמויות משמעותיות וצריך להתייחס לזה בזהירות ובהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אמל'ה15/09/20111. ואם כן מתייחסים אליה? שרים לה, משחקים איתה כדי שתירגע. תשובתך הייתה שונה?
(המסגרת די קטנה - 7 ילדים)
2. אם מדובר בתינוק בן 4 חודשים (שלכאורה מבין פחות ואין לו חרדות נטישה) תשובתך הייתה שונה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום לך,
לא בהכרח. הגן לא חייב להתמודד כל היום עם ילד שלא מסתגל או לא מתאים למסגרת. גם תגובה של יידוע האם באופן מיידי שתבוא ותיקח את הילד, במקרים מסויימים ואחרי נסיונות להרגיע אותו שלא הצליחו- זו גם תגובה טובה בעיני. אבל להשאיר ילד לבכות יום שלם במשך ימים שלמים או שעות, בלי להגיד לאמא, זה מאוד לא תקין.
גם תינוק בן 4 חודשים שבוכה כל היום או במשך שעות - משהו לא בסדר וצריך לבדוק מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)