לוחמים - ילד בן ארבע וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לוחמים - ילד בן ארבע וחצי
    אושר
    18/09/2011

שלום,
    בני בן ארבע וחצי הקטן מבין שלושת ילדי (אח בן שמונה ואחות בת שש וחצי). בני כל היום מתחפש ללוחם: ספיידרמן, באטמן, אבירים... תמיד מרכיב חרבות ונשקים... מכל דבר מנייר, מלגו וכו'...

הגננת העירה את תשומת ליבי כי אולי מדובר בבעיה אחרת שהוא שומר משהו בפנים בלב, וזוהי הדרך להוציא את זה. אציין כי בני ילד מקסים, לא אלים (אך מרביץ ומחזיר כשמרביצים לו), בגן הגננת אומרת שהוא בסדר, אך כמו בבית כל דבר מייחס ללוחמה, כשהגננת מראה לו תמונות הוא תמיד בוחר בתמונות של החרבות.

כשרואים סרט הוא תמיד שואל מי הרעים ומי הטובים? מי ינצח? האם הטובים תמיד מנצחים וכו?

אני כמובן אמא מאוד לחוצה.. והחבאתי לו את רוב המשחקים של הרובים, החרבות וכו'.. למרות שהוא מוצא משחק אחר ומדמה אותו לחרב... במשחקי המחשב גם מחקתי את משחקי הלוחמה.. אני לא יודעת אם יש לזה השפעה אך לפני כחצי שנה הכנסתי מחשב לבית בפעם הראשונה, והוא ואחיו הגדול היו גם משחקים במשחקי לוחמה...

בנוסף, בבית וגם בחוץ הבנים השלי גדול והקטן תמיד משחקים כאילו הם לוחמים הנלחמים אחד בשני, בקשתי מבני הגדול להפסיק עם זה, כי זה לא משפיע לטובה על הקטן, וצריך לעודד אותו לשחק גם בדברים אחרים.

אציין שלפעמים הוא שקוע בפאזלים, אבל רוב העניין שלו זה לוחמה, חיילים, גיבורים וכו'...

דבר נוסף, בני הוא ילד מאוד שמח, "קונדסון", מלא שמחת חיים.. כך שאני לא יודעת איך לפרש את האמור לעיל...

חשבתי גם לרשום אותו לחוג לנסות להעסיק אותו בדברים אחרים.

האם עלי להיות מודאגת? לפנות לפסיכולוגית ילדים להנחייה ועזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוחמים - ילד בן ארבע וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד לוחם

גילה
    18/09/2011

שלום. גם לי יש ילד בן 4 והוא תמיד ספיידרמן, סופרמן ולוחם כלשהו.
    הוא גם מתעניין בדברים אחרים כמו דרדסים, סדרות אחרות, אבל רוב הזמן הוא רוצתה להילחם. מה לעשות? אלה הם הבנים.
    אז מה הגננת שלך רוצה, שהוא יתעניין במה? בדברים של בנות? אם יש לך בת, אז היא לא מתעניינת רוב הזמן בסדרות של ברביות ובובות?
    סתם, רציתי להרגיע אותך בעניין ולהגיד לך שלפעמים הגננות מה זה מגזמיות...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה גילה על תשובתך !

אושר
    19/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוחמים - ילד בן ארבע וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    18/09/2011

שלום אושר,
    זה מצויין שבנך משחק במלחמה, תנסי לאפשר לו את זה כמה שהוא צריך ולא להגביל את זה. אני חושבת שאת גם לא הבנת לגמרי את דברי הגננת. היא לא אמרה שזה משפיע לרעה, היא אמרה שאולי זה סימן למצוקה. גם אם זה כך, זה לא אומר שהפיתרון הוא להפסיק את המשחקים, כי הגננת בפירוש ציינה שלא המשחק הוא הגורם למצוקה אלא ביטוי אפשרי למצוקה שכבר קיימת בפנים. לכן התגובה שלך היא בעצם להפסיק את הסימפטום ולא את הבעיה.
    אני גם לא חושבת שיש בעיה. תניחי לילד לשחק במה שהוא רוצה, כל עוד הוא ילד לא אלים ואין שום בעיה, זה ממש מצויין. הוא צריך את זה לצורך ההתפתחות שלו וחשוב שלא תתערבי בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר !

אושר
    19/09/2011

הגננת הפנתה אותי לייעוץ אצל פסיכולוגית ילדים, דיברתי איתה אתמול בטלפון והיא לא רואה בעיה כלשהיא כפי שגם את ציינת... אבל אפגש איתה ביום שישי הקרוב כדי להסיר דאגה מליבי, ולבדוק האם באמת כפי שציינת יש איזשהיא מועקה פנימית, או שזה פשוט שלב בהתפתחות...

מאמינה כי הכל בסדר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו