מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעת אכילה?נעה19/09/2011
ביתי בת 7. בעבר הייתה אמנם בררנית, אך אכלה ברצון. בחודשים האחרונים החלה בהדרגה לסלוד ממאכלים שבעבר אהבה לאכול ובאופן גורף מבשר. בחלק מהמקרים היא פוסלת את האוכל על פי מראה בלבד, ולפעמים היא טועמת וישר יורקת. חשוב לומר שאני לא מציעה לה גפילטע פיש ורגל קרושה אלא מאכלים פשוטים וטעימים שבעבר היא אהבה.
כמה עובדות חשובות:
1. יש הרעה כללית בהתנהגות. תמיד היא הייתה ילדה מאד דעתנית, עקשנית, רגישה ביתר, "קריזיונרית", אבל כעת המצב חמור יותר.
2. עד לפני כמה חודשים היא הייתה באחוזון 90 במשקל ובגובה, אבל להערכתי היא מאבדת משקל.
3. בהחלט יש לה את הסיבות הרגשיות שלה להיות "לא מרוצה מהחיים" - בעיות חברתיות שתמיד ליוו אותה, הורים גרושים (מאז שהיא הייתה תינוקת) - אבל לא הייתה החמרה בשטח זה שנראית רלוונטית.
4. היא לא מודעת לרעב. יכול לקרות שהיא לא תאכל את מה ששלחתי לה לארוחת עשר (לבקשתה) כי היא לא הייתה רעבה, מה שהגישו בצהרון לא היה לה טעים, וכך אני מקבלת בארבע ילדה עצבנית מאד שבכלל לא מבינה שהיא פשוט גוועת.
5. אני מנסה ככל יכולתי לנטר את התזונה שלה ולדאוג שתצרוך מספיק מכל דבר.
שאלות:
1. האם יכול להיות קשר לבעיה אורגנית (למשל: מע' עיכול, פטרת בפה)?
2. האם יש מקום להתייעצות עם פסיכולוג? אני מבינה שתזונאי הוא התשובה אבל כרגע זה לא רלוונטי (היא לא תהיה מוכנה לאכול במילא).
תודה מראש, נעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה בגיל 7
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011נעה שלום,
לפי התיאור שלך, הבת שלך מבטאת את הקשיים הרגשיים שלה גם באמצעות הימנעות מאכילה. ייתכן ויש משהו שקורה ביחסים שלה עם העולם, שמשוחזר דרך האוכל - היא מוכנה לקבל מהסביבה דברים רגשיים, רק בדרך שלה (לועסת ויורקת החוצה מה שלא מתאים). כדי להימנע מפיתוח קשיי אכילה חריפים יותר, יש לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בהפרעות אכילה בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)