גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    ליאת
    19/09/2011

שלום. בני בן שנתיים+5 חודשים, עדיןי לא בגן אלא בבית עם מטפלת. אני מנסה לגמול אותו מחיתולים. הוא ממש לא רוצה להתקרב לשירותים או לסיר, לא בשביל קקי ולא בשביל פיפי. הוא פיתח שיטה משלו: אומר שרוצה לאמבטיה, שמים אותו באמבטיה והוא עושה שם פיפי, גם קקי עשה שם פעם אחת או פעמיים. אני לא יודעת איך לשבור את ההתנגדות שלו מהשירותים ומהסיר. הוא ממש צורח כשאני רק מציעה לו שירותים או סיר. אני קוראת את הספרים הנכונים, מציעה פרסים, מראה לו שאחיו הגדול ואביו הולכים לשירותים וכולי וכולי. כלום לא עוזר. השלב של זיהוי הצרכים והידיעה שלא עושים במכנסיים עבר, השלב הבא של לעשות בשירותים או בסיר, לא עובד לנו. אגב, הוא גם מוכן לעשות פיפי בדשא, למשל. רק שירותים וסיר לא. יש לכן עיצה? אגב, הגמילה התחילה מבקשות שלו לא להיות עם חיתול, היה נראה שהוא פשוט לא מעוניין יותר בחיתול, וגם מבשר על שעושה פיפי או קקי, כלומר במובן זה הרגשנו שהוא בשל. הוא גם מדבר מעולה ומפותח מאוד מבחינה מוטורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/09/2011

לילך שלום,
    נראה שהבן שלך מוכן לגמילה, מזהה את הצרכים ויודע להתאפק עד שהוא מגיע ל... מקום הלא נכון לעשיית הצרכים. כדי שתהליך הגמילה יסתיים בהצלחה, יש לשנות את החלק האחרון ולעזור לילד לעשות את צרכיו במקומות המתאימים. אין בעיה שבחוץ יעשה בגינה, זה מקובל בהחלט בגילו, אולם בבית זה לא לעניין לעשות את הצרכים באמבטיה.
    כדאי שתסבירו לו שבאמבטיה לא עושים יותר פיפי וקקי, עושים אותם בשירותים או בסיר, ומעכשיו הוא מתקלח פעם אחת ביום, בערב. לאחר מכן, יש להקפיד על כך ולעודד אותו ללכת לשירותים כשהוא צריך. כדאי להימנע משיחות נוספות על הנושא, נראה לי שהבן שלך מבין את רוח הדברים מצוין.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו