ילדה חרדתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה חרדתית
    נעמי
    19/09/2011

שלום, ביתי בת 4 היתה ילדה עם ביטחון עצמי שאוהבת להשתתף בחוגים בגן, בפעילות אחרי צהרים וכדומה. בתקופה האחרונה משהו השתנה. היא נדבקת אלי בצורה קיצונית, בוכה בגן למרות שזה אותו גן כבר 3 שנים, לקחתי אותה לחוג היא נדבקה לי לרגל ולא השתתפה, ששואלים אותה לשמה היא לא עונה, ברגע שמישהו זר מתקרב היא קופאת במקום, כאשר אני מסתובבת איתה ברחוב ומתרחקת ממנה בחצי מטר היא נכנסת להיסטריה.היינו בבריכה המציל שרק אז היא לא רוצה ללכת לבריכה יותר. לא קרה שום דבר בגן או משהו טראומתי (התעללות או משהו כזה) כי היא איתי כל הזמן וחוץ מבגן היא לא נשארה עם אף אחד. אני ממש מתוסכלת מזה. היא הפכה לילדה חרדתית\ ביישנית שדבוקה לי לרגל. היא כל כך רצתה מסיבת יום הולדת בגן עם מפעילה ועכשיו היא לא רוצה היא רוצה בבית. הדבר היחד שהשתנה הוא שנולדה לי תינוקת לפני 5 חודשים, אך השינוי לא חל מיד. מה לעשות? למי לפנות? בהתחלה הייתי מאוד אמפתית להתנהגות הזו, אך עכשיו זה כבר עובר כל גבול ואני התחלתי להגיד לה שהיא מאכזבת אותיוההתנהגות הזו כבר לא מקובלת עלי. איזה גישה נכונה ? לתשובתך אודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חרדתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה חרדתית - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/09/2011

נעמי שלום,
    הסיום של שאלתך היה החשוב מכל - מבחינת בתך, הלידה של אחותה היא הדבר המשמעותי ביותר שהתרחש לאחרונה והשפיע על השינוי. ייתכן והיא מרגישה או מאמינה שלך יהיה נוח יותר כשהיא תהיה מעט רחוקה ממך ומהתינוקת - תשחק קצת יותר רחוק ולא "תידבק" אליכם, תדבר גם עם אנשים אחרים ותאפשר לך מעט מרחב. אולם עבור בתך, היא מרגישה שאם היא תתרחק אפילו לקצת, את עלולה לחזק עוד יותר את הקשר שלך עם אחותה והיא תמצא את עצמה מנותקת מכם. לכן, היא מתעקשת על היצמדות רבה יותר, אפילו במסיבת יום ההולדת שתכננה.
    לכן, אני ממליצה לך בחום להפסיק לשדל אותה להתרחק ממך. אלא להיפך - לקבל את מצב העניינים בו היא כעת צמודה אלייך, למשל להביא גם בגינה משחקים שתוכלו לשחק יחד כשהיא לידך או בזמן שאת מאכילה את אחותה. ככל שהיא תראה שאת לא מנסה להרחיק אותה כדי להישאר לבד עם התינוקת (כך זה מובן בראש שלה, כילדה), היא תרגיש בטוחה יותר להתנתק מכן לתקופה. כמו כן, כדאי מאוד לחזק את הקשר שלה עם אביה ועם גורמים נוספים במשפחה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו