מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחים שלא מתייחסים אחד לשניליאת20/09/2011
שלום לכן, תודה מראש על ההתייחסות. יש לי שני בנים, בני שנתיים וחצי וארבע ושלושת-רבעי. הם כמעט לא מתייחסים אחד לשני. ההתעלמות באה בעיקר מבני הגדול, שמתעלם מאחיו כמעט כאילו הוא לא קיים, אבל הבן הקטן כבר כה רגיל לזה שלמעט הצקות מדי פעם, הוא גם מתנהל לבד באותו מרחב, משחק, מדבר לעצמו, רץ. לפעמים הם שניהם משחקים אתי: מלחמת כריות, קפיצות, ריצות, מחבואים. אני יוזמת משחקים כאלה במטרה לעשות משהו ביחד עם שניהם. אבל גם אז הם שניהם מתייחסים אלי ולא אחד על השני. נניח יזרקו עלי כריות ולא אחד על השני, יצעקו אמא תתפסי אותי, יתחבאו כל אחד לבד... חשוב לומר שהגדול חברותי עם ילדים בני גילו שבאים אליו, גם עם כאלה שלא הכיר אחרי כמה דקות שובר קרח ומשחק ומראה דברים וידידותי. גם הקטן חברותי (ביחס לגיל שלו כמובן) - הוא מתייחס לילדים, פונה אליהם, מחבק, צוחק אליהם. אין לשני בני בעיה חברתית עם אחרים, אבל אחד עם השני, זה כאילו אני מגדלת שני בנים יחידים. שום יחס, כל אחד רוצה את הדברים שלו וקריאות הספרים שלו והמשחקים שלו ואין שום דבר משותף לשניהם, הם ממש לא מעוניינים. הם ישנים ביחד באותו חדר, אין להם עוד אחים, אנו גם גרים במקום רחוק ואין הרבה חברים ומשפחה, כלומר נמצאים המון המשפחה הגרעינית ביחד. אבל למרות הכל, במשך שעות ארוכות בבית או וגם בחוץ, הם פשוט מתעלמים זה מזה. היינו בטיול משפחתי של שבועיים, רק ארבעתנו, והם פשוט לא התייחסו אחד לשני, בחופים, באגמים, בטיולים, שום דבר לא גרר משחק משותף או השתובבות ביחד. זה די מדכא אותי, הדבר הזה. אני מרגישה שזה לא תקין. מה דעתכן? זה משהו שכדאי לטפל בו? זה ישתנה מעצמו? אני מבינה שזה אולי קנאה של הגדול בקטן אבל אנו נותנים לגדול המון תשומת לב וזמן אישי לבד, מבחינה זו הוא ילד מאוד מטופח. הוא ילד סופר חכם ומפותח מכל הבחינות (באבחון שנשלח אליו מהגן אמרו שמחונן), ואנו עושים איתו את הדברים שמעניינים אותו ובהם הוא טוב. אף אחד לא משאיר אותו בצד, להפך, הוא מקבל המון מקום. גם הקטן מקבל הרבה, וגם הוא מופתח לגילו מוטורית וורבלית, ביחס לילדים אחרים שאני רואה. כל אחד לחוד, באמת במצב טוב, אני חושבת, גם רגשית בסה"כ הם ילדים מושקעים, המון נוכחות הורית, המון יחס אישי, הרבה יותר ממה שאני רואה בסביבה. מהצהריים הם בבית, איתי. אבא שלהם עובד יותר שעות, אבל גם הוא לפחות פעם בשבוע מהצהריים בבית
ובשישי שבת אנו כולנו ביחד בלי גנים ובלי כלום. מה גורם להתעלמות הזו אחד מהשני? מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחים שלא מתייחסים אחד לשני - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום לי,
נדמה לי שמקור ההתעלמות כפי שאת אומרת באח הגדול שמאוד מקנא באחיו הקטן ובעצםן כאילו מכחיש את קיומו. יכול להיות שאת חושבת שאת משקיעה מאוד בשניהם אבל ייתכן שזו לא החוויה של הבן הגדול. נראה לי ששווה לדובב אותו מילולית או בדרך עקיפה של ציור ומשחק ולהבין יותר לעומק מה מציק לו ומה הוא מרגיש באמת. ייתכן שהו אחש שאחיו מקבל הרבה יותר התייחסות ממנו ועל כך הוא כועס עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)