מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמודד עם ביתי - דחוףאמא לשניים22/09/2011
שלום רב, אני מקווה שאני אתן מספיק פרטים כדי שתוכלו לתת לי עצה... אנחנו הורים בשנות ה- 30+ שלנו והורים לשני ילדים, הבת בת 4.5 והבן עוד 4 חודשים בין 3. עברנו לפני מס' חודשים לדירה חדשה, בהתחלה לא השפיע ולאחר מכן הייתה ירידה בהתנהגות וכרגע הכל חזר לקדמותו. יש לנו ילדים שובבים וכמו כל הילדים לפעמים עושים שטויות ולפעמים חוצפנים, אך בסך הכל ילדים מקסימים שמרעיפים עליהם המון אהבה. ביתי הולכת לגן עירייה ולאחר הגן לצהרון של חמותי. לפני שבועיים סידרתי את התיק של הגן של ביתי וגיליתי כרגיל (!) כמה בובות קטנות ושטויות קטנות שאף פעם לא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת כי תיארתי לעצמי שזה בא מהבית של חמותי ובטח חמותי יודעת. אבל אז ראיתי איזשהו חפץ (לצערי ברח לי מהו) שלא ייתכן שהוא בא מביתה של חמותי אלא מהגן.נדלקה לי נורה אדומה וניגשתי לדבר עם ביתי. ברגע שהתחלתי לדבר על זה היא הפסיקה לזוז וראיתי בברור שהיא ממש מפחדת לדבר על זה. הסברתי לה שאני לא אכעס ולא אתרגז אבל אני מבקשת לדעת מאיפה הדברים, לאחר שנסתה לשקר ולהפיל את זה על הבן דוד שלה היא נשברה ואמרה לי שהיא לקחה את זה מהגן כי אין לה כזה בבית... הסברתי לה שזה דבר שלא עושים ואני רואה את זה כמעשה לא יפה וצריך להחזיר לגן. למחרת ניגשנו לגננת (בצד ולא ליד הילדים, חשוב לי לא להביך אותה כי היא חסרת ביטחון עצמי שמתבטא שניסיון לשלוט על החברים) והחזרנו לגננת את הדברים, הגננת הסבירה לה שהיא יכולה לשאול אותה אם אפשר לקחת ואם יהיה ניתן היא תיתן לה לכמה ימים. היא הבינה וחשבתי שסיימתי עם הנושא. אתמול כאשר באתי לקחת אותה מחמותי, חמותי סיפרה לי שהיא אמרה לבן דוד שלה ששיחק עם איזה ספר, שהם לא צריכים את הספר וכדאי והוא יכול לקרוע אותו. כמובן שהוא הקשיב לה והוא קרע את הספר. בנוסף פתחתי את התיק שלה וגיליתי שוב, ספר, חרוזים, כל מיני שטויות קטנות שהיא פשוט לקחה ללא רשות מהצהרון. אני ממש מודאגת ולא יודעת איך להתמודד עם הנושא. העונש שנתתי לאחר שהסברתי לה הוא לא ללבוש שמלה עד יום ראשון, משהו שממש מפריעה לה ולא טלויזיה עד יום שישי, אבל אני לא מרגישה שזה משפיע ואני ממש ממש מודאגת, אני אשמח לעצות! בבקשה עזרו לי, כל כך חשובלי האושר שלהם אבל חשוב לי לגדל אותם עם ערכים נכונים ואני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה! תודה, אמא מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם ביתי - דחוף - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום לך,
עד לעניין העונש - פעלת נכון וברגישות. העונש ממש מיותר והוא כנראה גם לא יעזור. אני מבינה שאת מזועזעת, אבל עונשים בדרך כלל לא פותרים את הבעיות אבל כן גורמים נזק והשפלה לילד.
ילדים שגונבים עושים זאת בדרך כלל עקב מצוקה ריגשית. חשוב במקרה כזה להבין ולברר מה המצוקה ולא להעניש את הילד על כך שהוא במצוקה.
אפשר לנסות לדובב את הילדה דרך משחק או ציור כדי לנסות להבין טוב יותר מה מציק לה. (למשל לשאול אותה אם הייתה פיה שמגשימה 3 משאלות מה הייתה מבקשת, למשל לבקש ממנה לצייר משפחה ולספר עליה סיפור, וכו').
מדובר בסך הכל בילדה קטנה, שלא ממש הולכת להיות פושעת, או שלא מבדילה בין טוב לרע. היא מבדילה טוב מאוד והתגובה המפוחדת שלה כשגילית את הגניבה מעידה על כך. בכל זאת היא כנראה כועסת על משהו (קריעת הספר) או מרגישה שמשהו חשוב נגזל ממנה (תשומת לב שהייתה קודם יותר? ) ואפשר לטפל בזה בקלות, זה קורה להרבה ילדים, ואין צורך להיות מאוד מודאגים.
אם אתם לא מצליחים להבין לבד אפשר לפנות לגורם מקצועי לצורך התייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)