פינוקיו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פינוקיו
    ויט
    21/01/2008

היי,
    יש לי ילד בן שבע, כמובן שהוא חכם נבון פיקח יפה ומקסים.... הוא עלה השנה לכיתה א' והשתלב יפה. לאחרונה הוא החל כמה תופעות מטרידות: הוא מבטא כלפי כעס בדרכים לא מקובלות כמו צעקות ואם לא צעקות אז נימה צינית ולא מכבדת, הוא חסר סבלנות והנורא מכל הוא שהוא החל לשקר. בכל פעם שהוא מבקש להשיג משהו שהוא יודע מראש שלא יאפשרו לו הוא פשוט משקר!!! משקר בנוגע לשיעורי הבית, משקר בנוגע להברזתו לבית של חבר - למרות שהוא יודע שיקח לי בדיוק 5 דקות לגלות את השקר.... היום הוא הלך לבד להוציא את אחיו מהגן (אחיו בן 3) והתכוון להביא אותו אל בית הספר כדי שכשאבוא לאסוף אותו אופתע לגלות את שניהם... לצורך כך הוא שיקר לגננת של הקטן שאני ממתינה בחוץ (כפי שאנו עושים מדי יום)... ברור לי שהוא מנסה לגלות עצמאות ואני גם מעודדת אותו בדרכים שונות (שולחת אותו למכולת לבד על אופניים - שלי באופן אישי זה נראה נועז מאוד).... אני תוהה כיצד עלי להבהיר את הגבול? האם שקר היא "עבירה" חמורה שיש להעניש בגינה? ואם כן, איזה סוג של עונש? יש לציין שערכנו שיחות בנושא ואיימנו בענישה - אך ללא הועיל.... אולי הנכון הוא להמשיך להסביר ולדבר... אולי זה נכון מה שהאגדה מספרת ובסוף זה באמת נקלט....

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פינוקיו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים של ילדים

שושי יעקובי
    24/01/2008

רוב הילדים משקרים מפעם לפעם והסיבות לכך שונות. לרוב ילדים בגילו של בנך משקרים כדי להימנע ממצב לחץ. הדוגמאות שאת מתארת: נושא של שיעורי בית, הברזה לבית של חבר, נראים מצבים בהם הילד שלך מבין ויודע שמה שהוא עשה לא בסדר והשקר הוא אמצעי כדי להתחמק מעונש שהוא מרגיש שמגיע לו. אני מנסה לשער מדוע הילד החל לשקר. אני שומעת ממך על ילד פיקח, מקסים, ילד שרגיל שמתפעלים ממנו ומצפים ממנו להתנהגות בוגרת. יכול להיות שהציפיות ממנו גבוהות, כילד בן 6 הוא עוד לא מסוגל לעמוד בכל הדרישות. המעבר לכתה א' מגביר הן את הציפיות והן את הקשיים. כשהוא לא מצליח לעמוד בכך הוא מתפרץ בכעס או משקר, אני רואה את שתי התופעות קשורות זו לזו ומצביעות על מצוקה. אני מציעה להפחית מהלחצים. לשוחח איתו ולאפשר לו לספר על קשיים. לחזק אותו על המאמץ שהוא עושה כדי להיות תלמיד טוב וילד טוב, לשדר לו שאת רואה את המאמץ ומקבלת את זה שהוא לא תמיד מצליח ולשאול האם זקוק לעזרה ממך.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו