שינוי הרגלים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי הרגלים
    אור
    25/09/2011

שלום רב,
    אחיינית שלי בת השנה וארבעה חודשים עד היום הייתה בבית עם מטפלת במהלך היום. מתחילת החודש היא תהיי באחריותי במהלך היום לזמן מוגבל של חודש.
    הבנתי שעם המטפלת היא נרדמת לאחר שזאת משאירה אותה במיטה, נותנת לה להירגע לבד עד שהיא נרדמת. לפי מה שלמדתי בקורס פסיכולוגיה באוניברסיטה אסור לתינוק לבכות ללא מענה מצד הורה או כל מטפל שהוא.
    שאלתי היא: האם, למרות שזה ישבור את ליבי, להמשיך להשכיב אותה לישון ככה, או שמע לנסות לשנות את ההרגל ההרגעה העצמית הזאת?? זה יכול לבלבל אותה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי הרגלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי הרגלים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/10/2011

אור שלום,
    אני גם מסכימה שלא כדאי שתינוק יבכה ללא מענה כלשהוא מהמבוגר שאמור לטפל בו. לבכי יש משמעות, ולא רצוי להתעלם ממנה. אפשר להרגיע ילד ולהרדים אותו בדרכים רבות ולעזור לו לפתח הרגלי שינה טובים.
    אני ממליצה לך לדבר עם ההורים של האחיינית שלך, לשאול איך הם מתמודדים עם קשיי שינה (אם יש כאלו בכלל) ומה הם יודעים שעוזר לילדה בדר"כ להירדם. סה"כ את עומדת להיות איתה זמן מוגבל, חודש, ולכן זה צריך להיות גם זמן נעים ומיוחד עבור שתיכן, ושאת לא תרגישי שאת עושה משהו נגד האמונות שלך או מה שלמדת.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו