מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך לעזור לילדה בת שלושאמא26/09/2011
שלום רב,
יש לי ילדה מקסימה שרוצה להתחבר עם ילדים אחרים ונפגעת מהם בכל פעם מחדש.
בכל פעם היא יוצרת קשרי חברות חיוביים עם ילדה מהגן ונעשית תלויה לחלוטין בילדה היא הולכת אחריה ומחקה אותה ולאחר זמן מה הילדה ממש שולטת בה לחלוטין וגם פוגעת בה בכל פעם מחדש, היא נעשית ממורמרת ולעיתים מדברת לילדים לא מוכרים לא יפה 'לכו מפה','לכו לבית שלכם', היא נעשית חסרת בטחון ואפילו ליד ילד בן שנה שעובר לידה היא בוכה בטענה שקיבלה מכה.
יש לציין ששבועיים לאחר שנולדה, אחותי ילדה בת. שתינו גרות קרוב והן היו נפגשות לעתים קרובות, בגיל שנה היו במשפחתון ביחד ובדיעבד זה רק הזיק לה כי היא היתה תלותית לחלוטין בבת דודתה עד כדי כדי שליטה מוחלטת,בת הדודה התנהגה אליה כאל ילדה קטנה וניסתה להאכיל אותה, לתת לה לשתות ולומר לה מה לעשות, היא גם היתה אלימה כלפיה.
בהתחלה הייתי מתערבת ומתנגדת למצב ומנסה להסביר לילדתי שהיא לא חייבת לעשות מה שאחרים עושים ושהיא צריכה לדאוג לעצמה, לעשות מה שהיא רוצה ושאם מרביצים לה היא יכולה להגן על עצמה וזה כלל לא עזר.
היום אני לא מתערבת רק מנסה להנחות את ילדתי בבית תוך כדי סיפורים על ילדים דמיוניים שמתמודדים עם המצבים האלו, שזה לא נעים שנצמדים לילד אחד, שאפשר לשחק עם כמה ילדים, שלא תמיד צריך לוותר או לעשות הכל ביחד.
היום אני ואחותי לא נפגשות והבנות נפגשות אצל ההורים שלי רק לעיתים רחוקות ללא נוכחותנו, חשוב לי לציין שאני כל הזמן מפגישה אותה עם חברים ומקווה שהיא תלמד להתמודד בעקבות הסיפורים מהבית אך זה לא קורה וכל פעם היא נפגעת מחדש וכבר ממש קשה לי שהיא סובלת...
גם בבית לעתים היא רוצה להית איתי ואז היא אומרת לאביה לך מפה ולהיפך, אנחנו מסבירים שאפשר לשחק עם אמא ואבא ביחד ולא צריך כל פעם לבחור אחד מאיתנו. גם אני וגם בעלי שקטים יחסית ומבחינה חברתית מעולם לא רצינו להיות במרכז העניינים כי זה לא היה האופי שלנו.
בזמן האחרון היא החלה לנסות להרביץ לילדים קטנים וחלשים ממנה, בני חצי שנה מתוך תסכול פנימי, אני מונעת ממנה להרביץ להם ומסבירה לה שהם קטנים, עדינים וצריך לשמור עליהם, כעת אני בחודש שמיני .
מחכה לתשובה בקוצר רוח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור לילדה בת שלוש - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום אדוה,
נשמע לי שאכן את עושה כמיטב יכולתך, הרבה דברים שכולם נשמעים לי נכונים. יכול ליהות ששורש הבעיה הוא חוסר ביטחון מסויים, ואולי כדאי לחזק את בטחונה העצמי על ידי חיזוקים ומחמאות. אם זה לא עוזר, הייתי שוקלת ללכת לייעוץ יותר מעמיק כדי לבדוק יותר לעומק מדוע היא מתנהגת כך ואיך אפשר לעזור לה, דרך הדרכת הורים או טיפול דיאדי (טיפול משותף באמצעות משחק עם ההורים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אמא01/10/2011תודה רבה לך, ממש מחזק לשמוע שזה הכיוון הנכון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)